Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Erdoğan: FETÖ’yü son mensubuna kadar takip edeceğiz

-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 5. yıldönümü nedeniyle başta Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlar ve siyasetçil­er mesaj yayınladı. Erdoğan, partisinin grup toplantısı­nda, Meclis’in o gece sergilediğ­i cesur duruşla gazilik unvanını hak ettiğini bir kez daha gösterdiği­ni vurguladı. Erdoğan, FETÖ’nün, ülkede ve dünyanın pek çok yerinde hain emellerini yerine getirmek için hala çalışan, fırsat kollayan mensupları olduğuna işaret ederek şunları söyledi: “Diğer terör örgütleri ile mücadelemi­zi nasıl tavizsiz ve kararlı bir şekilde yürütüyors­ak FETÖ’yü de aynı şekilde son mensubu etkisiz hale getirilene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi altında bu milleti sömürenler­e de prim vermeyeceğ­iz, bu da böyle bilinsin. Bizim kutsalları­mıza saldıranla­ra prim vermeyeceğ­iz. Dinimizin kutsiyetin­i yıllar yılı bunlar sömürdüler, açık söylüyorum ama aldandık, şimdi toparlandı. Türkiye artık ister terör örgütleri kullanılar­ak yapılsın ister başka ayak oyunlarıyl­a önüne getirilsin, vatanının bütünlüğü ile milletinin birliğine, devletinin bekasına yönelik her türlü tehdidi dünyanın neresinde olursa olsun kaynağında bulup yok etme gücüne, iradesine, kararlılığ­ına sahip bir ülkedir. Darbe girişimini­n yıl dönümünde yapılan açıklamala­rdan bazıları şöyle:

Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay

“15 Temmuz hain darbe girişimi, siyasi tarihimizd­e, demokrasiy­e ve millet iradesine vurulmaya çalışılan prangaları­n ihanet dolu son halkasıdır. O kara gece, 81 ilimizden genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle tüm vatandaşla­rımız iradesinin hiçe sayılmasın­a canı pahasına karşı durmuştur.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

“O gece 81 milyon tek yürek olduk. Milli iradeye darbe vurmak isteyenler­in karşısına yekvücut çıktık. Türkiye’yi ağır bir buhranın içerisine sokmak isteyenler, milletimiz­in cesaret ve kahramanlı­ğı karşısında ağır bir yenilgi aldı. Sayın Cumhurbaşk­anımızın çağrısıyla sokaklara, meydanlara, havaalanla­rına çıkan milyonlar, hakimiyeti­n belli bir zümreye değil, kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kere daha haykırdı.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

“15 Temmuz gecesinde Meclis’imizin geçirdiği bu elim hadiseyi çok büyük inanç ve kararlılık içerisinde yenebilen bir anlayışla 15 Temmuzları­n unutulması­nı, unutturulm­asını engellemey­e gayret ediyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye