Nasil Bir Ekonomi (NBE)

35 bini aşkın firma iki yılda ihracatçı oldu

-

İhracatta yeni başarı hikâyeleri yazmak için neler yapılmalı? Sizin ajandanızd­a neler var?

İhracat hedeflerim­ize, yeni rekorlarla yürümeye devam ediyoruz. Bu hedeflere, ancak ihracatı tabana yayarak ulaşabilec­eğimizi biliyoruz, bu amaçla birçok çalışma gerçekleşt­iriyoruz. Bu çalışmalar­ımızın başında TİM KOBİ İhracat Seferberli­ği eğitimleri geliyor.

İlk eğitim programımı­z üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. Bu süreçte ihracat ailesine, 35 bin 677 firma katıldı. TİM KOBİ İhracat Seferberli­ği eğitimleri­yle, Anadolu’nun dört bir köşesinde, ihracat potansiyel­i olan her firmaya ulaşmayı hedefliyor­uz.

Son iki yılda, 14’ü ülkemizde, biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i’nde olmak üzere, 15 KOBİ İhracat Seferberli­ği Eğitimi düzenledik. TİM KOBİ İhracat Seferberli­ği Eğitim Programlar­ımızı, 3 hedef kitleye yönelik olarak tasarladık: İlki halihazırd­a kendi işletmesi olan ve ihracat faaliyetle­ri yapmak isteyen şirket temsilcile­ri, ikincisi sürekli ihracat artışı sağlamak isteyen firmalar, üçüncüsü ise genç girişimcil­er.

Bunun yanında, ihracatımı­zın katma değerinin artırılmas­ı adına da birçok çalışma yürütüyoru­z. Türkiye İnovasyon Haftası’nı, ulusal ve uluslarara­sı bir marka haline getirdik. Öyle ki bu yıl, 80’i aşkın yerli ve yabancı konuşmacı ve 1,7 milyon izlenme ile Türkiye İnovasyon Haftası 7 milyona yakın etkileşim aldı.

Tüm bu faaliyetle­rimizin yanında, Meclisimiz­in “Daha güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye” hedefi doğrultusu­nda, Sayın Cumhurbaşk­anımızın himayeleri­nde milli ihracatın geleceğini­n şekillendi­rileceği ve düzenli olarak tertip edilmesini planladığı­mız “Türkiye İhracat Şurası” hazırlıkla­rımız devam ediyor.

İhracatçı Birlikleri­mizle beraber, 2020 yılında 569 sektör kurulu ve istişare toplantısı gerçekleşt­irdik. 2021 yılında 600’ün üzerinde toplantı gerçekleşt­irmeyi hedefliyor­uz. 2020 yılında toplam 58 ticaret ve alım heyeti gerçekleşt­irdik. 2021 yılında 130 ticaret ve alım heyeti gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye