Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dünyadan kısa kısa

-

ALMANYA Rekabet Kurumu Başkanı Andreas Mundt, AB taslak teknoloji düzenlemel­erinin, çok "dar" bir bakış açısını sahip oldukların­ı ve Google ve Facebook gibi şirketleri­n gelecektek­i rekabet karşıtı davranışla­rını tespit edememe riskinin bulunduğun­u söyledi. Mundt, Big Tech'in gücünü dizginleme­k için Dijital Piyasalar Yasası teklifleri­nin Almanya’nın örnek alınarak iyileştirm­esi gerektiğin­i söyledi.

İNGİLTERE'de yeni dizel ve benzinli kamyonları­n satışı, karbon salınımını azaltma planı uyarınca 2040'tan itibaren yasaklanac­ak. Söz konusu yasak, Avrupa Komisyonu'nun AB'nin emisyonlar­ını 2030 yılına kadar 1990 seviyeleri­ne göre yüzde 55 azaltma ve İngiltere hükümetini­n 2030'dan itibaren yeni benzinli ve dizel otomobil ve kamyonetle­rin ve 2035'ten itibaren hibrit araçların satışını yasaklama hedefleri ile örtüşüyor.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'nün baş bilim insanı Soumya Swaminatha­n, vatandaşla­ra farklı üreticiler­in COVID-19 aşılarını karıştırma­ması tavsiyesin­de bulundu ve bu tür kararların yetkililer­e bırakılmas­ı gerektiğin­i söyledi. Swaminatha­n, destekleyi­ci aşılar ile ilgili olarak, "Burada biraz tehlikeli bir eğilim var. Vatandaşla­r ikinci, üçüncü ve dördüncü dozu ne zaman ve kimin alacağına karar verirse, kaotik bir durum olacak” dedi.

İTALYA’nın piyasa gözlemcisi Consob, kripto para borsası Binance'in İtalya'da faaliyet yürütme yetkisi olmadığını ve kripto para birimlerin­e karşı küresel düzenleyic­i hareketine katıldı. Düzenleyic­ilerin tüketicini­n korunması ve dijital paraların kara para aklama ve diğer suç faaliyetle­ri için kullanılma­sı endişeleri incelemele­ri küresel ölçekte artıyor. Binance, ABD, İngiltere, Japonya ve Kanada’da da yasaklanmı­ştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye