Nasil Bir Ekonomi (NBE)

9 günlük Kurban Bayramı tatili başladı

- Canan Sakarya canan.sakarya@dunya.com

• Hafta sonu ile birleşince 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatili bugün başlıyor. 20 Temmuz Salı günü başlayarak 23 Temmuz Cuma akşamına kadar devam edecek Kurban Bayramı süresince kamunun işlettiği köprü ve otoyol geçişleri ücretsiz olacak.

• Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 19-20 Temmuz 2021 tarihlerin­de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i’ne (KKTC) gidecek. 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıl dönümünü kapsamında yapılacak olan Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerin­e katılacak. Erdoğan’ın KKTC ziyaretine TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli eşlik edecek. Bayram namazını KKTC’de kılacaklar. Cumhurbaşk­anının KKTC’de vereceği mesajlar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve Avrupa’da da yakından takip edilecek. Cumhurbaşk­anı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “İnşallah 20 Temmuz’da Kıbrıs'ta olacağım ve Kuzey Kıbrıs'tan gerekli mesajları tüm dünyaya vereceğim. Çünkü Kuzey Kıbrıs'tan vereceğimi­z mesajlar sadece adayı değil tüm dünyayı ilgilendir­iyor.” açıklaması­nı yapmıştı. Erdoğan’ın KKTC’ye yapacağı ziyarete AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve milletveki­llerinden oluşan kalabalık bir kadro katılacak.

• Siyasi partilerde bayramlaşm­anın Kurban Bayramının 2. ve 3. gününde pandemi nedeniyle dijital ortamda gerçekleşm­esi bekleniyor. Liderlerin ise bayram programı belli oldu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, 19-20 Temmuz’da KKTC'ye gidecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bayramın birinci günü KKTC’den Ankara’ya dönecek ve bayramı Ankara’da geçirecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Kurban Bayramını ailesiyle Ankara dışında geçirecek. HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar Ankara’da, Pervin Buldan ise İstanbul’da olacak.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bayramı Eskişehir'de, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise memleketi Afyonkarah­isar’da geçirecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye