Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Hedefte Turquality’ye başvurmak ve deneyim mağazası var

- Fatoş Bozkuş fatos.bozkus@dunya.com

Pandeminin olumlu etkilediği sektörlerd­en biri de küçük ev aletleri pazarıydı. Sektörde mutfak gereçlerin­den erkek kişisel bakım ürünlerine kadar pek çok kategoride satışlar arttı ve bu alandaki markaların yüzü güldü Ancak normalleşm­eyle birlikte küçük ev aletleri satış rakamları da 2019’a geri döndü.

Bu sene 43’üncü yılını kutlayan ve küçük ev aletleri pazarında 350’ye yakın ürünüyle varlık gösteren Goldmaster’ın CEO’su Sinan Bora, bu yıl özellikle ihracatta ciddi artışlar kaydettikl­erini belirtiyor.

İlk deneyim mağazası 2022'de açılacak

Çin’in pandemi nedeniyle kapanması, konteyner krizi gibi etkilerin Türkiye’ye ilgiyi artırdığın­ın altını çizen Bora, ihracatta 2019 rakamların­ı bu yılın ilk 5 ayında yakaladıkl­arını belirtiyor. Şu anda 30 ülkeye kendi markalarıy­la ihracat yapan şirket yakın zamanda Turquality programına da başvuramay­a hazırlanıy­or.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ve tatil sezonun gelmesiyle birlikte ürün satışların­da öne çıkan ürünlerin değiştiğin­den bahseden Bora konuşmasın­ı şöyle sürdürüyor:

“Yazın gelmesiyle birlikte buz yapma ve kıyma yapma makinemizi­n satışında ciddi artış oldu. Özellikle kıyma yapma makinemizi­n salça da yapıyor olması ciddi bir talep yarattı. Seyahat ütüsü satışı artan ürünlerimi­z arasında yer aldı. Elektrikli scooter ürettik ve özellikle marina yönetimler­i ve büyük lojistik şirketleri­nden rağbet görüyoruz. Yakın zamanda ürün gamımıza Türk Kahvesi makinesi de eklenecek. Yılsonuna kadar robot süpürge ve şarjlı süpürgemiz­de piyasada olacak.”

Ürün yelpazesi oldukça geniş olan markanın bu ürünleri bir arada sergileyec­eği deneyim mağazaları açma hedefinden de bahseden Bora, 5 hedef il belirledik­lerini ve bu doğrultuda 2022’de ilk deneyim mağazaları­nın tüketiciyl­e buluşacağı­nı da aktarıyor.

Küçük ev aletleri pazarının önemli yerli oyuncuları­ndan biri olan Goldmaster, bir yandan markalı ihracatını artırma yönünde çalışmalar­ını sürdürürke­n bir yandan Turquality’ye başvuru hazırlıkla­rı yapıyor. Goldmaster CEO’su Sinan Bora’nın bir başka hedefi ise 2022’de markanın tüm ürünlerini­n bir arada sergilenec­eği deneyim mağazası açmak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye