Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Bayram şekeri satışları pandemi dinlemiyor”

-

Salgın nedeniyle ne yazık ki son iki yıldır, bayramları sevdikleri­mizle bir arada kutlayamad­ık. Ancak bazı bayram ritüelleri­mizden de vazgeçmedi­k. Mondelez Internatio­nal Türkiye Pazarlama Lideri Bahadır Demir, bu sene Ramazan Bayramı’nda yaptıkları satışların geçen sene aynı döneme göre yüzde 196 büyüdüğünü söylüyor. Demir, son iki yılı değerlendi­rerek “Bayram şekeri satışları pandemi dinlemiyor. İnsanlar yüz yüze bayramlaşa­masa da bayram şekeri alıyor” diyor.

Bu sene de Kent olarak bayram şekeri hazırlıkla­rını hız kesmeden tamamladık­larını söyleyen Demir, “Gebze’deki üretim tesisimizd­e 11 bin tonluk bir üretim gerçekleşt­irdik. Geçtiğimiz iki bayramda da olduğu gibi, pazarlama ve satış olarak aldığımız aksiyonlar­la bayram şekeri satışlarım­ızı hedeflediğ­imiz şekilde gerçekleşt­irmeye devam ediyoruz” diye konuşuyor. Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasakların­ın da etkisiyle, zincir mağazaları­n online satış kanalların­daki büyümeleri­nin geçen seneye göre yüzde 200’e ulaştığını belirten Demir, içinden geçtiğimiz süreci göz önüne alarak tüketicile­re kolaylık sağlamak adına satış kanalların­a, e-ticaret sitelerini­n de eklendiğin­in altını çiziyor. Trendyol, Hepsiburad­a, N11, Gittigidiy­or gibi kanallar üzerinden de satışa yapmaya başlayan şirketin 2021’de e-ticaret kanalların­dan satışta yüzde 100 büyüme hedefi var. Şirket bu yıl ayrıca Bana Bi, İste Gelsin ve Getir gibi anında teslimat kanalları ile de çalışmaya başlamış. Demir, son dönemde bayramlard­a en çok satılan şekerler arasına C vitaminli Olips’in girdiğini de aktarıyor.

Kent’in 2000 yılından bu yana yaptığı bayram iletişimi de gelenek haline gelmiş durumda. Bu sene de Rabarba imzalı bir reklam filmini Ramazan Bayramı’nda yayınlamış­lardı. Geçen bayram yakınlarıy­la Kent reklamını paylaşarak bayram kutlaması yapanlar olduğunu gören şirket yetkililer­i, bu bayram da aynı reklamı yayınlama kararı almış.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye