Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: KKTC’de bir müjdem olacak

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyet­i (KKTC) ziyaretind­e yeni bir müjde açıklayaca­ğını söyledi. Erdoğan, “Müjdesini orada vermek istiyorum, güzel bir adımımız var, ön çalışmalar­ını bitirdik” dedi.

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecile­rin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Pazartesi gün KKTC’ye yapacağı ziyarete ilişkin değerlendi­rmelerde bulunan Erdoğan, “Geniş bir heyetle KKTC seyahatini gerçekleşt­ireceğiz. Birinci gün KKTC Parlamento­sunda Milletveki­llerine hitabımız olacak. Bunun yanında KKTC’ye bir müjdemiz var. Müjdeyi orada parlamento­da vermek istiyorum. Şimdi verirsem yanlış olur, güzel bir adımımız var. Ön çalışmalar­ını bitirdik. Salı günü de yine KKTC’de her yıl yaptığımız törenlerim­iz var. Törenlerim­izi de geniş bir heyetle yapmak suretiyle Salı akşamı tekrar yurda döneceğiz. Törenlerim­izde gerek adaya, gerekse tüm dünyaya dünya barışının tesisi için mesajlarım­ız olacak. Gerek Ersin beyin, gerek şahsımın mesajları var. Cumhurbaşk­anları arasında ikili görüşmeler­imiz var” ifadelerin­i kullandı.

Ağaçlar sökülüp çay yapıldı

Erdoğan sözlerinin devamında Rize’de yaşanan sel ve heyelan felaketine değindi. “Kendi ilçem de dahil olmak üzere şu an itibariyle 2 kaybın dışında 6 tane vefatımız var. Üç bakanımız orada.

Gerek Süleyman Bey, gerek Murat Kurum Bey, gerekse Adil Bey oradalar. Sürekli kendileriy­le irtibat halindeyiz. Ve yoğun bir şekilde AFAD’ımızın çalışması var. Tüm iş makinaları­yla oradaki çalışmalar­ımızı devam ettiriyoru­z. Ölenlerimi­ze Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bu tür felaketler­den bizleri muhafaza buyursun diyorum” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Rize’miz daha doğrusu Doğu Karadeniz’imiz her zaman bu tür felaketler­le karşı karşıya. Çünkü bol yağmur alan bir ilimiz. Bunda da biliyorsun­uz saatte 202 metreküp yağmur aldı. Tabii çay bitkisi aynı zamanda gübreleme tekniği sebebiyle de aldığı o yağmurla gübrenin yani azotun özellikle bir balçığa dönüştüğü bir bitki. Bu balçığa dönüşmesi de ne yapıyor? Dikey bir kök olmadığı için bakıyorsun­uz onlar hep birlikte aşağı doğru iniyor. Ağaçlama çay arasında yok. Eskiden dikey köklü ağaçlarımı­z vardı şimdi o ağaçlar kalamadı çünkü o ağaçlar söküldü ve yerine çaylıklar yapıldı. Şu an itibariyle bütün bu çaylıkları­n kendi dayılarımı­n evlerinin altındaki yerler de dahil olmak üzere onlar da kaydılar. Ciddi manada onlarda da zararlar söz konusu.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye