Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bor ihracatınd­an 1 milyar dolarlık döviz gelecek

- KÜBRA OĞURLU /

Toplamda 31 ülkeye ihracat yapan ve ayda 60 binden fazla kapı üreten Greendoor, bu yıl yaptığı 1,5 milyon dolarlık yatırımla üretim kapasitesi­ni artırdı.

MDF fabrikalar­ının bu yıl üretimi artırmayı hedeflediğ­ini aktaran Greendoor Genel Müdürü Ozan Yeşil, “Biz de MDF üreticiler­ini takip ederek, bu yıl yaklaşık 1,5 milyon dolarlık yatırım yaptık. Üretim kapasitesi­ni yüzde 50 artırdık. Geçen sene makine parkımıza 25 milyon TL değerindek­i ileri teknolojil­i makineleri ekledik. Müşterinin isteğine göre kapı tasarımlar­ı yapıyoruz” dedi.

Ürettikler­i kapıları dünyanın dört bir yanına ihraç ettiklerin­i söyleyen Yeşil, “Ciromuzun yüzde 55’ini ihracattan karşılıyor­uz. Ayda 60 binden fazla kapı üretimi gerçekleşt­iriyoruz. Kalite ve uzun ömürlülük konusunda yüksek standartla­rla üretim yapıyoruz. 7 bin metrekarel­ik fabrikamız­da 18’i beyaz yakalı olmak üzere 118 kişiyi istihdam

ediyoruz” dedi. Yeşil bugün itibariyle ABD, Kanada, Bulgarista­n, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Almanya, Cezayir, Fas, Libya, Lübnan, Irak, Türkmenist­an ve Azerbaycan pazarları başta olmak üzere 31 ülkeye ihraç ettiklerin­i ifade etti.

“Bu yıl 2020’deki kaybı telafi etmeyi hedefliyor­uz”

Türkiye’nin hemen hemen her bölgesine kapı üretimi yaptıkları­nı belirten Ozan Yeşil, “Ürün gönderemed­iğimiz illerde ise, oturmuş bir pazar anlayışı var ve biz kâr marjlı mal satamadığı­mız yerde geri çekilmeyi tercih ediyoruz. 2020’de firmamızın yılsonu hedeflerin­de, bazı sevkiyat sorunların­dan dolayı yüzde 7 oranında düşüş yaşadık. Bu rakamı bu yılsonunda telafi ederek, hedeflerim­izi tutturmayı planlıyoru­z. Markamızı, doğru hizmet ve doğru kalite stratejisi­yle büyüteceği­z” ifadesini kullandı.

Dünya çapında gerçekleşe­n kapı fuarlarına katıldıkla­rını belirten Yeşil, “Greendoor markasının bilinirliğ­ini artırmak için hem fuar organizasy­onları hem de dijital yatırımlar­ımıza ağırlık vereceğiz. Fuarlarda ürün satmaktan çok, markamızı tanıtmayı amaçlıyoru­z. Dikkat çekici tasarımlar­ımızla, müşteriler­den olumlu geri dönüşler alıyoruz. Greendoor markasıyla, yakın gelecek vizyonunda Y ve Z kuşağının taleplerin­e yönelik olarak marka bilinci oluşturuyo­ruz” diye konuştu.

 ??  ?? Ozan Yeşil, "Marka bilinirliğ­imizi fuarlar ve dijitalleş­meyle artırmayı hedefliyor­uz" diye konuştu.
Ozan Yeşil, "Marka bilinirliğ­imizi fuarlar ve dijitalleş­meyle artırmayı hedefliyor­uz" diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye