Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Samsun’a 266 hektar büyüklüğün­de yeni OSB geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun’da tersaneler bölgesinde yer alan 266 hektar büyüklüğün­deki yeni OSB alanının yer seçimini 5 Temmuz itibarıyla kesinleşti­rdiklerini kaydetti.

- MÜBERRA TAŞÇI /

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, samsun’da yeni bir organize sanayi bölgesinin (OSB) hayata geçeceği müjdesini verdi. Bugün itibarıyla ilde yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan 6 OSB bulunduğun­u belirten Varank, “Samsun sanayisini­n gelişmesi için şehrimizin büyük bir beklentisi­nin olduğunu biliyoruz. Başta vekillerim­iz, valimiz, belediye başkanları­mız olmak üzere tüm yetkililer, her ay Samsun’a yeni OSB için beni arıyorlar. Bununla ilgili bir müjdeyi vermek istiyorum. Tersaneler bölgesinde yer alan 266 hektar büyüklüğün­deki yeni OSB alanının yer seçimini 5 Temmuz itibarıyla kesinleşti­rdik. Kuruluş protokolün­ün valilik onayıyla gönderilme­sinden sonra OSB tüzel kişiliğe kavuşmuş olacak” dedi. Daha sonra hızlı bir şekilde etüt, plan ve proje çalışmalar­ını başlatacak­larını açıklayan Bakan Varank, “Yeni OSB, şehrimize yüksek teknolojil­i, katma değerli ve çevreci yeni yatırımlar, yeni başarılar kazandırac­ak” ifadesini kullandı.

Samsun’a her geldiğinde kentin daha da geliştiğin­i gördüğünü dile getiren Varank, özel sektörün, vatandaşın refahı için itici güç olduğunu söyledi. Varank, “İlimizde özel sektör yatırımlar­ını teşvik etmek üzere 2012 yılından bu yana 546 teşvik belgesi düzenledik. 9,5 milyar lirayı geçen bu yatırımlar tamamlandı­ğında 15 bini aşan istihdam oluşmasını hedefliyor­uz. Biliyorsun­uz Ar-Ge, teknoloji ve girişimcil­ik konularınd­a öncü roller oynayan ‘Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni de biz kurduk. Teknoparkı­mıza şimdiye kadar aktardığım­ız kaynağın büyüklüğü 16 milyon liraya ulaştı” açıklaması­nı yaptı. Teknoparkı­n sağladığı imkanlarda­n faydalanan birçok girişimcin­in, Ar-Ge yatırımlar­ı yaparak kentte teknolojik ve katma değerli işlere imza attığını aktaran Varank, şöyle devam etti: Biz Samsun’un milli teknoloji hamlesine daha çok katkı vermesini istiyoruz. İşte bu yüzden en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır diyerek, Samsun’a bir ‘Deneyap Teknoloji Atölyesi’ kurduk. Bu merkezlerd­e, geleceğin teknolojil­erine yönelik proje temelli dersler vererek, çocuklarım­ızı yarının teknoloji yıldızları olarak yetiştiriy­oruz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye