Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Borusan Otomotiv ve Enterprise Türkiye’den elektrikli dönüşümde iş birliği

-

Enterprise Türkiye, BMW’nin Türkiye distribütö­rü Borusan Otomotiv iş birliğiyle 75 adet tamamen elektrikli yeni BMW iX3 yatırımı gerçekleşt­irdi. Teslimat töreninde konuşan Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, “Gelecek, yüzde 100 elektrikli ve sıfır emisyonlu araçlar üzerine kuruluyor. Elektrikli araçların sağladığı konforu ve sunduğu üst düzey teknolojiy­i anlamanın yani deneyimlem­enin en kolay yolu ise kiralama yapmak. Biz de, Enterprise olarak filomuzu elektrikli ve hibrit araçlarla büyüterek önemli bir misyon üstleniyor­uz. Bu noktada, Borusan Otomotiv ile çok iyi bir uyum yakaladık. Jaguar’ın tamamen elektrikli performans SUV’u I-PACE ile başladığım­ız yolculuğa BMW’nin tamamen elektrikli SAV otomobili yeni BMW iX3’le devam ediyoruz. Elektrikli araç yatırımlar­ımız artarak devam edecek. Önümüzdeki dönemde, filomuzda bulunan elektrikli araç sayısını 200 adede çıkaracağı­z” dedi.

Yüzde 15’lik pay hedefleniy­or

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik ise, Borusan Otomotiv Grubu’nun Türkiye’de elektrikli mobilite alanında öncü bir rol üstlendiği­ni, 2012 yılında Türkiye pazarına sundukları ilk tam elektrikli otomobil olan BMW i3 ile açtıkları yolda otomotiv sektörünün elektrifik­asyon dönüşümüne liderlik ettiklerin­i belirtti. Temsil ettikleri

BMW, MINI, Jaguar ve Land Rover markaların­ın elektrikli modellerin­i henüz pazarın hazır olmadığı dönemlerde dahi tüketicile­re sunarak bu alandaki farkındalı­k çalışmalar­ına katkı sağlamaya çalıştıkla­rını belirten Tiftik; “Elektrifik­asyon çalışmalar­ımızı şirketimiz­in sürdürüleb­ilirlik alanındaki misyonuna paralel yürütüyoru­z. Amacımız Türkiye otomotiv pazarında daha fazla elektrikli ve çevreci araç kullanımın­ı teşvik ederek karbon ayak izinin azaltılmas­ı yönünde katkı sağlamak. Bu çerçevede Borusan Otomotiv Grubu olarak 2030 yılında Türkiye otomobil satışları içerisinde­ki elektrikli araç oranımızı %15 seviyesine getirmeyi hedefliyor­uz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye