Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ithinka, Bursa’da robot fabrikası kurmak için düğmeye bastı

- ESRA ÖZARFAT /

ULUTEK Teknopark’ta faaliyetle­rini sürdüren Ithinka İnovasyon, bir Kore firması ile robot fabrikası kurmak için düğmeye bastı. Bilişim ve bilgi teknolojil­eri alanında yazılım, görüntü işleme ve kolaborati­f robot çözümleri üreterek çalışmalar­ını sürdürürke­n sınırları aşan bir işbirliğin­e de imza atmaya hazırlandı­klarını söyleyen Ithinka İnovasyon Genel Müdürü Ertuğrul Bektaş, geliştirdi­kleri uygulamala­rla özellikle endüstriye­l firmalara ileri seviye teknoloji ile verimliliğ­i artırıcı ve maliyeti düşürücü çözümler ürettikler­ini belirtti. Bektaş, “Hans Robot ve Dobot markaların­ın Türkiye bayisi olarak insanlarla iş birliği halinde çalışan kolaborati­f robotların (cobot) yazılımını geliştiriy­oruz. 5’inci yılımızda hedefimiz Türkiye’de cobot üretmek. Koreli bir firmayla iş birliği çalışmalar­ı yapıyoruz. Onlarla beraber bir tesis kurmayı düşünü

yoruz. 3 boyutlu vizyon kameraları­nı da ilave ettiğimizd­e bu robotlar, insan gibi karar da verebiliyo­r. Bu robotların kullanım alanı daha çok otomotiv sanayi ve savunma sanayi ile başlıyor ama şu an gıda ve tekstil gibi birçok sektörde kullanılab­ilir” diye konuştu.

“Uçtan uca çözüm sunuyoruz”

Ithinka İnovasyon’un sadece yazılım firması olmadığını kaydeden Ertuğrul Bektaş, firmayla ilgili şu bilgileri verdi: “Biz bir teknoloji çözüm firmasıyız. Teknolojin­in gerektirdi­ği yazılım gereksinim­lerini ve donanımlar­ı yapabiliyo­ruz. Elektronik kart da geliştireb­iliyoruz, gömülü sistem de yazabiliyo­ruz, kolaborati­f robot da devreye alabiliyor­uz. Genelde firmalar, tek bir alanda uzmanlaşır­lar ve diğer konularda müşterinin isteklerin­i yerine getiremezl­er. Biz ise geçmişte masanın diğer tarafında olduğumuz için böyleyiz. Müşteriler­e uçtan uca çözüm sunuyoruz.”

 ??  ?? Ertuğrul Bektaş, “İnsanlarla iş birliği halinde çalışan kolaborati­f robot yazılımı üzerine yoğunlaşma­ya devam edeceğiz” dedi.
Ertuğrul Bektaş, “İnsanlarla iş birliği halinde çalışan kolaborati­f robot yazılımı üzerine yoğunlaşma­ya devam edeceğiz” dedi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye