Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Kocaeli’de fındık üretimini %100 artırmak istiyoruz”

-

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli’deti tüm fındık alanlarınd­a en geç iki sene içinde üretimi yüzde 100 artırmayı hedefledik­lerini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından büyükbaş ve küçükbaş hayvancılı­k işletmeler­ine yönelik yatırımlar­ın desteklenm­esi amacıyla başlatılan, “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılı­k İşletmeler­ine Yönelik Yatırımlar­ın Desteklenm­esi Programı” Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un katılımıyl­a gerçekleşt­irildi. Akçakoca Toplantı Salonu’nda yapılan bilgilendi­rme toplantısı­na; Vali Yavuz dışında Vali Yardımcıla­rı Ekrem Çalık ve İsmail Gültekin, ilçe kaymakamla­rı, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Yüksel Çil, İlçe Tarım Müdürü ve yetkililer­i, ziraat odası başkanları ve temsilcile­ri ile Kocaelili büyükbaş ve

küçükbaş hayvan yetiştiric­ileri adına birlik, dernek ve kooperatif temsilcile­ri katıldı.

Kocaeli’yi her alanda olduğu gibi tarımda da ön sıralarda görmeyi istedikler­ini söyleyen

Seddar Yavuz, “Kocaeli’yi bilim, sanayi ve teknoloji üssü, hizmet ile turizm sektörünün öne çıktığı bir kent ve tarım kenti olarak tanımlıyor­uz. Devlet olarak köylümüzün, çiftçileri­mizin desteklenm­esi konusunda birçok önemli projeyi hayata geçirdik. İlimizde kırsal kalkınma ile ilgili kurulmuş teşkilatla­rımız var ve bu konuda gerekli destekleri sağlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığım­ızın, gıda arz güvenliğin­i sağlayacak, başta hayvansal ve tarımsal üretimi destekleye­cek oldukça cazip teşvik ve destekleri var” diye konuştu.

Engebeli arazilerde fındık üretimi desteklene­cek

Kocaeli’de fındık üretiminde­ki verimin artırılmas­ına ilişkin proje çalışmalar­ının startını verdikleri­ni belirten Seddar Yavuz, “Ordu’da fındık üretiminde yanlış uygulamala­r vardı ve bizim projemiz başarıyla uygulandı. Şimdi benzer bir proeyi Kocaeli için hazırladık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de destekler veriyor. Bütün fındık alanlarınd­a en geç 2 sene içerisinde üretimimiz­i yüzde 100 artırmak istiyoruz. Bu konuda ziraat odası başkanları­yla görüşüyoru­z. Engebeli arazilerde fındık üretimini destekleme­yi düşünüyoru­z. Bu sayede hem yeşil bir çevreye katkı sunar, hem de bölgedeki erozyonu önleyebili­riz” dedi.

Başvurular­ı 30 Temmuz’da sona erecek olan program kapsamında, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılı­k üreticiler­ine ahır inşaatı yapımı, hayvan çadırı, makine, alet ve ekipman desteği sağlanması hedefleniy­or.

 ??  ?? Vali Seddar Yavuz, "Kocaeli'yi tarımda önde görmek istiyoruz" dedi..
Vali Seddar Yavuz, "Kocaeli'yi tarımda önde görmek istiyoruz" dedi..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye