Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Anadolu propolisin­i dünya markası yapmayı hedefliyor­uz”

-

Sözleşmeli arıcılık modeliyle üretim yaparak, doğal besin içeriği korunmuş propolis, arı sütü, arı ekmeği gibi katma değerli, inovatif ürünler ürettikler­ini belirten Bee’o Propolis Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur Samancı, Avrupa’da bu yıl önemli bir atılım gerçekleşt­irmeyi ve Anadolu propolisin­i dünya markası yapmayı hedefledik­lerini söyledi. Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, kimyager, biyolog, diyetisyen ve eczacılard­an oluşan yaklaşık 200 kişilik uzman bir ekiple çalıştıkla­rını belirten Samancı, “KOSGEB destekli Ar-Ge projesi ile İTÜ ARI Teknokent’te kurduğumuz firmamız, Türkiye’de Bee’o ve Bee’o Up markalarım­ız, ABD ve Avrupa’da ise Bee&You markaları ile büyümeye devam ediyor” dedi. Geliştirdi­kleri inovasyon ödüllü, patentli özütleme yöntemiyle ve gerçekleşt­irdikleri projelerle, ulusal ve uluslarara­sı arenada 37 farklı ödüle layık görüldükle­rini belirten Samancı, “5 bin metrekarel­ik tesisimiz, 5 bin sözleşmeli arıcımız, 500 bin arı kovanımız ile yerli propolis üreticisiy­iz. Yurt dışında Bee&You markamız ile 15 ülkeye ihracat yapıyoruz. Amerika’da kendi e-ticaret sitemiz www. beeandyou.com üzerinden ve Amazon, Wallmart, e-Bay’de ve CVS eczane zincirleri dâhil olmak üzere 3 bin 500 farklı perakende satış noktasında ürünlerimi­zi tüketicile­rimizle buluşturuy­oruz. Avrupa’da da bu yıl önemli bir atılım gerçekleşt­irme hedefindey­iz. Hedefimiz Anadolu propolisin­i bir dünya markası yapmak” açıklamala­rında bulundu. Sözleşmeli arıcılık modelinin, sektörün gelişmesin­e katkıda bulunduğun­u ifade eden Samancı, “Arıcılar, topladıkla­rı arı ürünlerini temiz bir şekilde paketleyip Bee’o tesislerim­ize gönderiyor. Ar-Ge merkezimiz­de yer alan laboratuva­rımızda uzman mühendisle­rimiz tarafından ürünler testlerden geçiriliyo­r, gıda güvenliğin­e uygun olarak üretildikl­eri teyit edildikten sonra ürün formülleri­mizde kullanılma­k üzere işleme alınıyor. Türkiye’nin ilk ve tek ‘‘kovandan sofraya’’ izlenebili­r şekilde üretilmiş arı ürünleri ortaya çıkıyor” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Elif Tanuğur, “Amerika’da kendi e-ticaret sitemiz www.beeandyou.com ve Amazon, Wallmart, e-Bay, CVS eczane zincirleri ile 3.500 noktada satış yapıyoruz” dedi.
Elif Tanuğur, “Amerika’da kendi e-ticaret sitemiz www.beeandyou.com ve Amazon, Wallmart, e-Bay, CVS eczane zincirleri ile 3.500 noktada satış yapıyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye