Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Hitachi Astemo Türkiye’ye Metal Sanayicile­ri Sendikası’ndan ödül

- ZEHRA ORUÇ / BURSA

Küresel ölçekte 27 ülkede yaklaşık 140 tesisle faaliyet gösteren ve 90 bin kişiyi istihdam eden Hitachi Astemo’nun Türkiye fabrikası, Türkiye Metal Sanayicile­ri Sendikası (MESS) tarafından düzenlenen İş Güvenliğin­in Yıldızları Yarışması’nda ödül aldı. Firma, MESS tarafından düzenlenen İş Güvenliğin­in Yıldızları Yarışması’nda, ‘Davranış Odaklılar’ kategorisi­nde ‘HSE Olimpiyatl­arı’ başlıklı projesi ile kategori birincisi oldu.

“İş güvenliğin­de birlikte aksiyon alınması gerekiyor”

Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası Genel Müdürü Murat Bayram, MESS’in iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalı­k yaratmak, ortak bir bilinç oluşturmak ve iyi uygulamala­rı teşvik etmek amacıyla gerçekleşt­irdiği böylesine önemli bir yarışmada ödül aldıkları için büyük mutluluk yaşadıklar­ını söyledi. Bayram, fabrikalar­ında sağlık, güvenlik ve çevre kültürünün çalışanlar tarafından en iyi şekilde algılanmas­ını ve iç

selleştiri­lmesini hedefledik­lerini belirterek, “Çalışan katılımı ile bu kültürün yaşayan bir hale gelip yaygınlaşm­ası amacındayı­z. Büyük önem verdiğimiz iş sağlığı ve güvenliğin­de, firma bazında herkesin sorumlu olması ve birlikte aksiyon alınması gerektiğin­i düşünüyor ve projelerim­izde de bunu hayata geçiriyoru­z. HSE Olimpiyatl­arı projemizde her konu özelinde HSE denetimler­i, ramak kala bildirimle­ri, aksiyon kapatma oranı, iş kazasız geçen gün sayısı, HSE projelerin­e gönüllü katılım, iş yeri hemşiresi dolaşım puanı, KKD kullanımı, portal üzerinden yapılan HSE gözlem bildirimle­ri gibi HSE bilincini oluşturan her noktaya temas etmeye çalışarak, farklı kriterler belirlener­ek bir puanlama sistemi oluşturduk” dedi.

Projede sağlık, güvenlik ve çevre olmak üzere 3 farklı konu ile ilgili kriterleri­n projede yer aldığını ifade eden Bayram, “Projemizde, şirketimiz­deki ekiplerde yer alan herkesi ‘şampiyon olma’ hedefi yolunda motive ederek, bir olimpiyat yarışına dahil etmek ve projeye heyecan katmak istedik” dedi.

 ??  ?? Murat Bayram, "İş sağlığı ve güvenliğin­de, firma bazında herkesin sorumlu olması ve birlikte aksiyon alınması gerektiğin­i düşünüyor ve projelerim­izde bunu hayata geçiriyoru­z" dedi.
Murat Bayram, "İş sağlığı ve güvenliğin­de, firma bazında herkesin sorumlu olması ve birlikte aksiyon alınması gerektiğin­i düşünüyor ve projelerim­izde bunu hayata geçiriyoru­z" dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye