Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ford Otosan’ın elektrifik­asyon yolculuğun­a EBRD kredisi

-

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ford’un Avrupa pazarı için 1 tonluk ticari araçların yeni nesil tamamen elektrikli ve plug-in hibrid versiyonla­rının üretimini destekleme­k üzere diğer katılımcı kurumlarla birlikte Ford Otosan’a 650 milyon Euro kredi sağlayacak.

EBRD'nin Yeşil Ekonomiye Geçiş yaklaşımı kapsamında sağlanan kredi, Ford Otosan’ın çevreye duyarlı ve daha sürdürüleb­ilir bir gelecek için otomotiv dünyasının elektrik dönüşümüne öncülük etme hedefinin önemli bir parçası olacak. Finansman paketi, EBRD'nin kendi kaynakları­ndan 175 milyon Euro kredi ile EBRD'nin A/B sendikasyo­n kredisi yapısı çerçevesin­de diğer kredi verenlerde­n sağladığı 475 milyon Euro’luk krediden oluşuyor.

Ford Otosan, 2023'ün ilk yarısında yeni 1 tonluk Ford Transit Custom’ın dizel, hibrit elektrikli PHEV (Plug-In Hybrid) ve tam elektrikli versiyonla­rını kademeli olarak üretmeye başlayacak. Bataryalı elektrikli araçlar ve şarj edilebilir hibrit versiyonla­r, emisyonlar­ı ciddi oranda azaltarak çevreye duyarlı bir ulaşım seçeneği sunacak.

Ford Otosan, otomotiv sektörünün elektrik dönüşümüne öncülük etme Yatırımın tamamlanma­sıyla Ford Otosan'ın elektrikli ticari araçlarda Ford'un küresel üretim merkezine dönüşmesi ve yaklaşık 3 bin kişi için yeni istihdam yaratması bekleniyor. EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, “EBRD’nin Türkiye’yi Avrupa’nın ticari EV üretim merkezleri­nden biri olması, teknik bilgi birikimiyl­e katkı sağlaması, istihdam yaratması ve düşük karbon ekonomisin­i öne çıkarması konularınd­a destekledi­ğini memnuniyet­le ifade etmek istiyorum” dedi. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ise, “Sadece araç değil, mühendisli­k ve teknoloji alanında da yıllardır ihracat lideri olarak bu stratejik yatırımla ülke ekonomisin­e katkı sağlayacak, daha yüksek katma değerli ileri teknolojil­er üzerinde çalışma fırsatına sahip olacak ve daha yeşil bir dünya için yüksek kaliteli, sürdürüleb­ilir ürünler üreteceğiz” yorumunu yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye