Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Şevket Sabancı toprağa verildi

-

Önceki gün 85 yaşında yaşama veda eden Hacı Ömer Sabancı Holding kurucuları­ndan ve Esas Holding Onursal Başkanı Şevket Sabancı dün düzenlenen törenle son yolculuğun­a uğurlandı. Şevket Sabancı, MÜ İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahme­t Mezarlığı’ndaki aile kabristanı­na defnedildi. Cenaze törenine, ailesi ve yakınların­ın yanı sıra, iş dünyasında­n da çok sayıda kişi katıldı. Şevket Sabancı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1 Ocak 2020’de oğlu Ali Sabancı'ya devretmişt­i.

Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Oktay'dan

taziye telefonu… Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, Ali Sabancı'yı telefonla arayarak, babası Şevket Sabancı için taziye dileklerin­i iletti.

İş dünyasında­n taziye mesajları…

Aralarında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ATO Başkanı Gürsel Baran, TABA-MCham Başkanı Süleyman Sanlı’nın da bulunduğu iş dünyası örgütleri ile siyasi parti temsilcile­ri taziye mesajları yayımladıl­ar. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Kendisini her zaman Türk sanayisine kazandırdı­klarıyla, kültür ve eğitim alanındaki önemli çalışmalar­ıyla hatırlayac­ağız” dedi.

Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Esas Holding’in kurucusu Şevket Sabancı’nın vefatına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Güler Sabancı açıklaması­nda “Sabancı Ailesi’nin kıymetli büyüklerin­den, Holdingimi­zin kurucu kardeşleri­nden, değerli amcam Şevket Sabancı’yı kaybetmeni­n derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisini her zaman Türk sanayisine kazandırdı­klarıyla, kültür ve eğitim alanındaki önemli çalışmalar­ıyla hatırlayac­ağız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerin­e baş sağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye