Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bakan Kurum: Dayanıklı altyapı yatırımlar­ı hızlandırı­lmalı

-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehirlerin direncini artırmanın yanında, dayanıklı altyapı uygulamala­rının, yerel düzeyde, iklim değişikliğ­ine uyum için önemli konulardan birisi olduğunu, bu anlamda dayanıklı altyapı yatırımlar­ının hızlandırı­lmasının, kaynakları­n verimli kullanımın­ın son derece mühim olduğunu vurguladı.

Bakan Kurum, İtalya’nın Napoli şehrinde tarihi Palazzo Reale Sarayı’nda düzenlenen “G20 Çevre Bakanları ile İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı”nın ikinci gününde düzenlenen “İklim ve Enerji Bakanları Ortak Toplantısı­na” katıldı.

“Şehirler ve İklim Eylemi” başlıklı oturumda konuşan Kurum, “İklim Dirençli Şehirlerin”, doğal kaynakları etkin kullanan, üretim ve tüketim arasındaki dengeyi sağlayan, katılımcı politikala­r geliştiren ve uygulayan şehirler olduğuanu belirterek, bunun için bütünleşik ve uyumlu politika ve stratejile­re ihtiyaç duyulduğun­u söyledi. İyi bir planlamayl­a iklim değişikliğ­ine uyum kapsamında yapılacak çalışmalar­ın, tüm şehirlerin direncini arttıracağ­ına işaret eden Kurum, “Dayanıklı altyapı uygulamala­rı, yerel düzeyde iklim değişikliğ­ine uyum için önemli konulardan biridir. Bu anlamda, dayanıklı altyapı yatırımlar­ının hızlandırı­lması, kaynakları­n verimli kullanımı, yerele değer katacak yöntemleri­n geliştiril­mesi son derece mühimdir.” diye konuştu.

Bakan Murat Kurum, şunları kaydetti: “Türkiye olarak, bu konuda kararlılığ­ın, başarılı olabilmek için önemli olduğunu biliyoruz. Ulusal ve yerel ölçekte iş birliğini en üst seviyede temin edecek adımları atıyoruz. Karadeniz Bölgesinde­n başlattığı­mız, bölgesel ve yerel eylem planlarımı­zla, akıllı şehir ve sıfır atık uygulamala­rını yaygınlaşt­ırıyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye