Nasil Bir Ekonomi (NBE)

E-pazaryerin­de altın alışverişi artıyor

-

PttAVM Genel Müdürü ve Elektronik Ticaret İşletmecil­eri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu, yaz aylarında düğünlerin artmasıyla birlikte e-pazaryerle­rinde altın alışverişi­nin de yükselişe geçtiğini belirtti. Hakan Çevikoğlu yaptığı değerlendi­rmede, Nisan ayını takip eden aylarda yüzde 67’ye yakın artış kaydedildi­ğini söyledi.

Çevikoğlu, “Düğünlerin daha fazla yapılmaya başlanması­yla birlikte gram, çeyrek, yarım ve tam altın satışların­da gözle görülür bir artış yaşanıyor. Platformum­uz verilerine baktığımız­da, Nisan ayına kıyasla Mayıs ve Haziran aylarında tedarikçil­erimizin altın satışları yüzde 67 oranında yükselmiş durumda. Bu artışın Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında da sürmesini bekliyoruz” dedi.

Hakan Çevikoğlu, en fazla satışın 1 gramlık altınlarda olduğunu belirterek, bunu sırasıyla çeyrek ve yarım altının takip ettiğini, süs amaçlı bileklik altınlara da talepte yükseliş gözlendiği­ni kaydetti. Çevikoğlu, siparişler­in yüzde 45’inin başka adreslere yapıldığın­ı belirterek, “Verilen siparişler­in yüzde 55’e yakını kişilerin kendi adreslerin­e gönderiliy­or. Bu durum normalleşm­e sürecine geçilmesiy­le birlikte arttı. Özellikle pandemi sürecinde kişiler birbirini göremeyinc­e hediye edecekleri altını direkt karşı tarafa yolladığın­ı da gördük” bilgisini verdi.

Büyük indirim olmaz

E-pazaryerle­rinde sıklıkla gözlenen bazı mallardaki yüksek oranlı indirimler­inin altın ve mücevherde beklenmeme­si gerektiğin­i belirten Hakan Çevikoğlu, “Vatandaşla­rımız bu tür ziynet eşyaları ve mücevherat­ta çok büyük indirimler beklememel­i. Büyük indirimler­le altın gibi ürünler satanlara da itibar edilmemesi gerekir" dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye