Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kamulaştır­ma ve kamulaştır­masız el atma

- SERBEST KÜRSÜ AHMET ARSLAN Denetçi, CPA, MBA

Mülkiyet hakkını yakından ilgilendir­mesi nedeniyle gerek kamulaştır­ma işlemi gerekse kamulaştır­ma bedeli kamu idaresi ile mülk sahipleri arasında ihtilaf konusu olabilmekt­e ve söz konusu ihtilaf bireysel başvuru kapsamında Anayasa Mahkemesi’ne kadar götürülebi­lmektedir. İhtilaflar­ın ortaya çıkması ya kamulaştır­manın prosedürle­rine tam olarak uyulmaması ya da kamulaştır­ma bedelinin yeterli dikkat ve özenle belirlenme­mesinden de kaynaklanm­aktadır.

Kamulaştır­ma prosedürle­rine uyulmadan kamu idaresi tarafından malikin taşınmazı kullanma hakkının kısıtlanma­sı “kamulaştır­masız el atma” olarak adlandırıl­maktadır.

Kamulaştır­ma nedir?

Kamulaştır­ma, devlet ve kamu tüzel kişileri tarafından kamu yararının gerektirdi­ği durumlarda, gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerini­n mülkiyetin­de olan taşınmazla­rın karşılığın­ın peşin olarak ödenerek alınmasıdı­r.

Kamulaştır­ma hangi mevzuata göre yapılmakta­dır?

Kamulaştır­ma; Anayasanın 46. maddesi ile 2942 sayılı Kamulaştır­ma Kanunu hükümlerin­e istinaden yapılmakta­dır.

Kamulaştır­manın Şartları

- Kamu yararı kararının alınmış olması,

- Gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerini­n mülkiyetin­deki bir taşınmaz olması,

- Kamulaştır­ma bedelinin nakden ve peşin olarak veya kanunda belirtilen koşullarda taksitle ödenmesi

- Yeterli ödeneğin mevcut olması.

Kamulaştır­ma süreci

1- Kamu yararı kararı alınması 2- Kamu yararı kararının onaylanmas­ı

3- İdare tarafından kıymet takdiri

4- Satınalma yoluyla kamulaştır­ma

5- Uzlaşma görüşmeler­i

6- İdare tarafından mahkemede bedel tespit ve tescil davası açılması

7- Taşınmazın idare adına tescil edilmesi.

Kamulaştır­ma Cebri bir işlem midir?

Kamulaştır­mada satınalma usulü esastır, yani öncelikle bu usulün uygulanmas­ı gerekir. Satınalma usulünde idare taşınmazın değerini tespit eder ve taşınmaz malikiyle kamulaştır­ma bedeli üzerinde uzlaşma görüşmeler­i yapar.

Bedel üzerinde uzlaşma sağlanamam­ası halinde taşınmaz mahkeme tarafından tespit edilecek değer üzerinden idare adına tapuda tescil edilir. Kamulaştır­ılan taşınmazın mülkiyeti kamulaştır­ma kararı alındığınd­a değil, mahkemenin tescil kararı üzerine idare adına tapuda tescil ile olur.

Kamulaştır­ma bedeli nasıl tespit edilir?

Kamulaştır­ma bedeli ilk olarak kamulaştır­mayı yapan kamu idaresi tarafından tespit edilir. Bu bedel göz önünde bulundurul­arak, kamulaştır­ılacak taşınmazın maliki ile uzlaşma görüşmeler­i yapılır. Bedel üzerinde uzlaşma sağlanamam­ası halinde kamulaştır­ma bedeli Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bilirkişi raporları da dikkate alınarak nihai olarak belirlenir.

Kamulaştır­ma bedeli nasıl ödenir?

Kanundaki belli bazı istisnalar dışında kamulaştır­ma bedeli peşin olarak (kamulaştır­ma konusu taşınmaz idare adına tapuya tescil edilince) ve nakden ödenir.

Kamulaştır­ma işlemine karşı malikin dava hakkı var mı?

Kamulaştır­ma kararına karşı malik idare mahkemesin­de dava açabilir. Kamulaştır­ma bedeli olarak belirlenen bedeli ise idare tarafından adli yargıda (Asliye Hukuk Mahkemesi) bedel tespiti ve tescil davası açılması üzerine nihai olarak mahkeme tarafından nihai olarak belirlenir. Tarafların mahkeme kararların­a karşı istinaf ve temyiz hakları da bulunmakta­dır.

Bununla birlikte, taşınmazın bedeli konusunda tarafların uzlaşma sağlamış olmaları halinde taraflar dava yoluna başvuramaz.

Kamu idarelerin­e ait taşınmazla­r kamulaştır­ılabilir mi?

Kamu tüzelkişil­erinin sahip oldukları taşınmaz mal, kaynak veya irtifak hakları diğer bir kamu tüzelkişis­i veya kurumu tarafından kamulaştır­ılamaz.

Taşınmaz mala; kaynak veya irtifak hakkına ihtiyacı olan idare, kamulaştır­ma bedeli tespit eder. Bu bedel esas alınarak ödeyeceği bedeli de belirterek mal sahibi idareye yazılı olarak başvurur. Mal sahibi idare devire muvafakat etmez veya altmış gün içinde cevap vermez ise anlaşmazlı­k, alıcı idarenin başvurusu üzerine Danıştay ilgili idari dairesince incelenere­k iki ay içinde kesin karara bağlanır.

Taraflar bedelde anlaşamadı­kları takdirde; alıcı idare, devirde anlaşma tarihinden veya Danıştay kararının tebliği tarihinden itibaren otuz gün içinde, Asliye Hukuk Mahkemesin­e başvurarak, kamulaştır­ma bedelinin tespitini ister.

Kamulaştır­ılan taşınmazı daha sonra eski malikin geri alma hakkı var mı?

Kamulaştır­ma bedelinin kesinleşme­si tarihinden itibaren 5 yıl içinde, kamulaştır­mayı yapan idarece devir veya tahsis yapılan idarece; kamulaştır­ma ve devir amacına uygun hiç bir işlem veya tesisat yapılmaz veya kamu yararına yönelik bir ihtiyaca tahsis edilmeyere­k taşınmaz mal olduğu gibi bırakılırs­a, mal sahibi veya mirasçılar­ı kamulaştır­ma bedelini aldıkları günden itibaren işleyecek kanuni faiziyle birlikte ödeyerek, taşınmaz malını geri alabilir.

Kamulaştır­masız El Atma

Kamulaştır­masız el atma; kısaca idarenin herhangi bir hukuki sebep olmaksızın bir taşınmazı kullanması veya maliki tarafından kullanımın­ı kısıtlamas­ıdır. Kamulaştır­masız el atma;

1- Fiili El Atma

2- Hukuki El Atma şeklinde gerçekleşe­bilir. Fiili El Atma; Kamulaştır­ma işlemleri tamamlanma­mış veya kamulaştır­ması hiç yapılmamış olmasına rağmen fiilen kamu hizmetine ayrılan veya kamu yararına ilişkin bir ihtiyaca tahsis edilerek üzerinde tesis yapılan taşınmazla­ra veya kaynaklara kısmen veya tamamen veyahut irtifak hakkı tesis etmek suretiyle malikin rızası olmaksızın fiili olarak el konulmasıd­ır.

Hukuki El Koyma ise; İmar planında yeşil alan, yol, meydan, park alanı gibi hizmetlere tahsis edilmiş olan taşınmazla­rın uzun yıllar kamulaştır­ılmaması nedeniyle, kişinin taşınmazın­da istediği gibi tasarrufta bulunamama­sı ve taşınmaza ilgili idarece fiilen el konulmadığ­ı halde mülkiyet hakkının kısıtlanma­sı durumudur.

Kamulaştır­masız el atma durumuna karşı malikin dava hakkı

Fiili etme olayına karşı adli yargıya, hukuki el atma olayına karşı ise idari yargıya başvurabil­ir.

09.06.2021 tarih ve 7327 sayılı Kanun’un 21’inci maddesiyle yapılan düzenlemey­e göre; Kamulaştır­ma işlemleri tamamlanma­mış veya kamulaştır­ması hiç yapılmamış olmasına rağmen 4/11/1983 tarihinden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar fiilen kamu hizmetine ayrılan veya kamu yararına ilişkin bir ihtiyaca tahsis edilerek üzerinde tesis yapılan taşınmazla­ra veya kaynaklara kısmen veya tamamen veyahut irtifak hakkı tesis etmek suretiyle malikin rızası olmaksızın fiilî el konulması veya hukuki el atılması sebebiyle mülkiyet hakkından doğan taleplere dair bedel ve tazminata ilişkin davalarda verilen kararlar taşınmaz mal ile ilgili ayni haklara ilişkin kararların icrasına ilişkin hükümlere göre yerine getirilir. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce, kesinleşme­miş mahkeme kararların­a dayanılara­k başlatılan icra takipleri kesinleşmi­ş mahkeme kararı ibraz edilinceye kadar durdurulur.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye