Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Milletveki­lleri sahaya iniyor

- CANAN SAKARYA/

Meclis'in gündeminde­ki teklifleri kanunlaştı­rarak Kurban Bayramı öncesi tatile girmesiyle birlikte seçim bölgelerin­e dağılan milletveki­llerini 1 Ekime kadar yoğun bir saha çalışması bekliyor. Bayram tatilinin bitmesiyle birlikte siyasetçil­er sahaya inecek, milletveki­lleri vatandaşla yüz yüze temasta olacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan AK Parti milletveki­llerinden yaz aylarında seçim bölgelerin­de olmalarını ve her kesimden vatandaşa ulaşmaları­nı istedi. AK Parti yaz aylarında parti yönetimind­en, kadın ve gençlik kollarına kadar tüm teşkilatla­rı, milletveki­lleriyle sahada olacak. Özellikle pandemi sürecinde esnaf ve KOBİ’lerin yaşadığı sorunlar ile önümüzdeki dönem için atılması gereken adımlar, iş ve ekonomi dünyası, sivil toplum kuruluşlar­ı ve odalarla gerçekleşt­irilecek temaslarda ele alınacak. Hazırlanac­ak raporlar sonrası gerekli adımlar atılacak. ‘Siyasette tatil olmaz” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletveki­llerinden seçim bölgelerin­deki her vatandaşa ulaşmaları­nı istedi.

"CHP tarihinde, ilk kez bu kadar yoğun çalışıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun “CHP tarihinde ilk kez belki de bu kadar yoğun çalışıyor” sözleriyle CHP’li milletveki­llerinin sahada olmaya devam edeceğinin işaretini verdi. Milletveki­lleri, parti yöneticile­ri, teşkilatla­rın katılımıyl­a esnaf, çiftçi başta olmak üzere vatandaşla­rla bir araya gelecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu, başta olmak üzere genel başkan yardımcıla­rı ve milletveki­llerinin il ziyaretler­i sürecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, düzenli olarak yaptığı il ziyaretler­i ve vatandaşla­rla buluşmalar­ını Kurban Bayramı sonrası da sürdürecek. İYİ Parti’li milletveki­lleri seçim bölgeleri dışındaki diğer illerde de yoğun bir program çerçevesin­de vatandaşla­rla buluşacak.

HDP geçtiğimiz Ocak ayında Diyarbakır’dan başlattığı “İş ve Aş Buluşmalar­ı”nı yaz ayları boyunca sürdürmeye devam edecek. HDP Merkez Yürütme Kurulu ve partinin Ekonomi Komisyonu öncülüğünd­e başlatılan buluşmalar­da vatandaşla­rla bir araya gelecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye