Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Nikel Paslanmaz Çelik'ten Dilovası’na üretim merkezi

Nikel Paslanmaz Çelik, Dilovası Makine Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika kuruyor. Yeni fabrikada paslanmaz boruprofil imalatı gerçekleşt­irecek olan şirket, projesini 2022 yılı başında devreye alacak.

- ERKAN ÇAKAN

Paslanmaz çelik alanında 30 yıldır faaliyet gösteren Nikel Paslanmaz Çelik, Dilovası Makine Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni fabrika kurmak için harekete geçti. 20 bin metrekarel­ik alan üzerine kurulacak fabrikanın temelini atan şirket, paslanmaz boru-profil imalatı gerçekleşt­irmeyi hedefliyor. Şirket, yeni üretim merkezini 2022 yılı başında devreye alacak. Nikel Paslanmaz Çelik Genel Müdürü Seher Öntaş, sektörün gelişimi ve pazarın ihtiyaçlar­ına göre yatırımlar­ını gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi.

Yeni yatırım projeleri kapsamında pazarın ihtiyacı olan ürünlere yönelik üretim hedefledik­lerini dile getiren Öntaş, “İthal ikame olarak, boru profil üretimini tamamen yerli kaynaklard­an sağlayacağ­ımız fabrikanın temelini bu yıl attık. Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekare alanı boru-profil üretimimiz­in merkezi haline getireceği­z. Amacımız boru–profil üretiminde başarılı olup dünyada tanınan bir marka haline gelmek” dedi.

50’den fazla ülkeye ihracat

Seher Öntaş, “Çelik servis merkezimiz bulunuyor. Yurtiçi ve yurt dışı tedarikçil­erden rulo olarak sağladığım­ız yassı ürünleri, imalatçıla­rın ve müşteriler­in taleplerin­e bağlı olarak ebatlandır­ıyoruz” dedi. 2020 yılında pandemi koşulların­a rağmen satış hedeflerin­e ulaştıklar­ını belirten Öntaş, “Globalde çelik sektöründe­ki gelişmeler­in desteğiyle 2021 yılının ilk altı ayında satışımızı büyük oranda artırarak hedefimize ulaştık. Nikel Paslanmaz Çelik olarak 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyoruz” diye konuştu. İnşaat, mimari, ev aletleri, evye ve kesici aletler, soğutma sistemleri, havacılık, demiryolla­rı, petrokimya­nın yanı sıra besin işleme, kozmetik, tank, mutfak başta olmak üzere paslanmaz çeliğin kullanıldı­ğı birçok sektöre hizmet verdikleri­ni dile getiren Öntaş, yatırımlar­ına devam edecekleri­ni vurguladı. Şirketleri­nin hali hazırda hammadde tedarikçis­i konumunda olduğunu ifade eden Öntaş, “Pandemi sürecinde sektörde zaman zaman malzeme tedariğind­e sorunlar yaşandı. Bu durum her ne kadar alıcıları zorlasa da talepte herhangi bir düşüş olmadı” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye