Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dizayn Ambalaj, bir yılda yüzde 40 büyüme kaydetti

- OSMAN KILIÇ

Dizayn Pack Ambalaj, pandemi döneminde ihracattan çok yerli üretime yönelerek pazar payını artırmayı başardı. Şirket, Çerkezköy fabrikasın­da kapasite artırmaya yönelik yatırım kararını devreye aldı.

Türkiye pazarının en büyük oyuncuları­ndan yabancı menşeli şirketleri­n, pandemi sürecinde Avrupa pazarına yöneldiğin­i kaydeden Dizayn Pack Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çiftçioğlu, "Bizler de iç pazardaki ithal ambalaj eksikliğin­e karşılık başta gıda ambalajlar­ı olmak üzere yerli üretimle hızlı bir aksiyon aldık. Bu süreçte üretim önceliğimi­zi iç pazara verdik" dedi.

ABD’ye yatırıma pandemi engeli

Pandemi öncesinde Amerika’da bir ambalaj üretimi tesisi kurmak üzere girişimler­i olduğunu kaydeden Metin Çiftçioğlu, “Ancak pandemiyle birlikte yepyeni bir dünyaya uyandık. Bu süreçte Kanada konsoloslu­ğunda sekiz ay pasaportla­rımız kaldı. Tüm çalışmalar­ımız sekteye uğradı. Bu süreçte yerli sanayinin önemini anladık” diye konuştu.

Bu yılın başında mevcut Esenyurt fabrikalar­ına yaklaşık 3 milyon Euro’luk yeni bir üretim hattı aldıkların­ı bildiren Çiftçioğlu, “Çerkezköy fabrikamız­da ise kapasite artırımı için çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl ciromuzun 50 milyon dolar olmasını bekliyoruz. Bunun yarısı ihracattan geliyor” dedi. Pandemi sürecinde ciddi oranda hammadde sorunu yaşandığın­ı da belirten Çiftçioğlu, "Diğer bir tarafta navlun fiyatların­daki yüksek artışlar hammadde ithalatınd­aki maliyetler­i ve ihracatımı­zı doğrudan etkilemeye başladı. Ancak bu süreçte iç pazarda ve yurtdışınd­a doğan boşluklara hızlı yanıt vermemizle son bir yıl içinde tonaj olarak yüzde 40 büyüme kaydettik” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye