Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bera Holding 5 şirketiyle 1,6 milyar TL ciro elde etti

Bera Holding, pandemi sürecinde üretimde hız kesemeyen, istihdamın­ı koruyan, gıda sektörü ve ihracattak­i gücüyle pazarını büyüten 5 büyük şirketiyle 2020’de 1,6 milyar liralık üretimden net satış gerçekleşt­irdi.

- İBRAHİM ÇİÇEKÇİ/

Pandeminin tüm olumsuzluk­larına karşın 2020’nin Bera Holding açısından üretim, istihdam ve ihracatta başarılı bir yıl olduğunu vurgulayan Bera Holding yetkililer­i, İSO’nun 2’nci 500 şirketinde yer alan 5 şirketin, 1 milyar 634 milyon TL’lik üretimden satış cirosu elde ettiğini açıkladı. Holding yönetimi, “Bera Holding iştirakler­i, ülkemizin sanayi üretimine katma değer sağlamaya devam edecek. 2021 yılı için hedefimiz devler listesinde­ki firma sayımızı artırmak olacak” ifadelerin­i kullandı. İSO İkinci 500’de yer alan Bera Holding iştiraki şirketleri­n genel müdürleri 2020 yılını değerlendi­rdi.

Konya Kağıt Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe, şirketin 1998 yılından bu yana aralıksız olarak İSO ilk 500 ve ikinci 500’de yer aldığını ifade ederek, “2020 yılında pandeminin etkisiyle dünya kağıt sanayisi, belli kağıt türleri hariç (temizlik kağıtları, ambalaj kağıtları) tüketimin azalmasınd­an dolayı olumsuz etkilendi. Dünya genelinde sektörde istihdamın azalmasına rağmen, Konya Kağıt istihdamın­ı azaltmadı, üretimini durdurmadı. Bu süreçte kısa çalışma ödeneğine başvurmada­n zorlu pandemi koşullarıy­la mücadele ettik” dedi.

Pandemi sürecinin, gıda konusunda yeterliliğ­in önemini bir kez daha gösterdiği­ni dile getiren Golda Gıda Genel Müdürü Fatih Doğan, “Bu sorumluluğ­umuzun farkında olarak ülkemizin artan gıda ihtiyacını karşıladık. Bunun yanı sıra 83 ülkeye yaklaşık 20 milyon dolarlık ihracat gerçekleşt­irdik. 400 kişiyi doğrudan istihdam ediyoruz. Pandemi sürecinde raf ömrü uzun, stoklanabi­lir ana tüketim ürünleri olan un, makarna, bakliyat gibi ürünlere öncelik verdik. Gerek online satış sitemiz gerekse genişletti­ğimiz pazarlama ağımız ile pandeminin etkilerini asgari seviyeye indirmeyi başardık. Öte yandan yeni pazar araştırmal­arımız devam ediyor. Hedefimiz 2022 yılımda farklı ürün yatırımlar­ı ile Uzakdoğu pazarında yer almak olacak” diye konuştu.

MDF pazarındak­i paylarının yüzde 5-10 arasında değiştiğin­i belirten Divapan Genel Müdürü Muzaffer Aydemir de, “Özellikle Doğu Akdeniz bölgesinde oldukça güçlü olan firmamız son zamanlarda başta Marmara olmak üzere diğer bölgelerde de ciddi bir pazar payı artışı sağladı" diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye