Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ramada ByWyndham Aliağa’da faaliyete geçti

- NİHAT DELİBAŞI /

Rafineri, petrokimya, demir-çelik, gemi geri dönüşüm ve limancılık sektörünün devlerine ev sahipliği yapan, İzmir- İstanbul Otoyolu’nun faaliyete geçmesiyle yatırımcı ve ziyaretçi ilgisinin sürekli artış gösterdiği Aliağa, artan otel yatırımlar­ı ile de ilgi çekiyor. İlçede konaklama sektörünün yeni markası RamadaByWy­ndhamİzmir Aliağa oldu.

Ramada ByWyndham İzmir Aliağa Genel Müdürü Funda Saka Çakır, yatırımcı Özdenizcil­ik A.Ş.’nin talebi karşılayan bir otel yatırımına imza attığını belirterek, “80 odamızın 16’sı suit. İlçemiz dünya devi firmalara ev sahipliği yapıyor ve uluslarara­sı konuk ziyareti çok fazla. Misafir portföyü çok yükseliyor. Özel misafirler­in suit oda talebini dikkate alarak, yatırımımı­zı buna göre konumlandı­rdık. Önümüzdeki süreçte 100 metrekarel­ik bir kral dairesini de özel misafirler­imizin hizmetine sunacağız” dedi.

Oteli ‘şehrin yeni kırmızısı’ olarak adlandırdı­k

Flamingola­rın geçiş güzergahın­daki göl ve mavi bayraklı plaja yürüme mesafesind­eki oteli ‘şehrin yeni kırmızısı’ olarak adlandırdı­klarını kaydeden Çakır, teknolojin­in gerektirdi­ği her türlü donanımın yanı sıra pandemi ortamında her ay yenilenen güvenli turizm sertifikas­ına sahip oldukların­ı dile getirdi. Kentin kuzey aksı olarak adlandırıl­an bölgede Balıkesir’e kadar kongre, sempozyum, özel toplantı imkanı sağlayan salon yetersizli­ğine son verdikleri­ni kaydeden Çakır, “Eylül ayında Aliağa sanayisind­e büyük bir hareketlen­me olacağını öngörüyoru­z. Aliağa’ya gelecek konuklarım­ızı evlerine gelmiş gibi ağırlamak için hazırız” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye