Nasil Bir Ekonomi (NBE)

4 milyon öğrenci kayıp!

- Yüz yüze eğitimden yanayız

Salgında dördüncü dalga endişeleri, milyonlarc­a kişinin aklındaki soruyu da gündeme getirdi: Sonbaharda kısıtlamal­ar başlarsa okullar açılacak mı? Örgün eğitim sisteminde kayıtlı 18 milyonun üzerinde öğrenci ve aileleri için en az sağlık kadar önemli olan bu konu, 1.3 milyona yakın öğretmen ve ailesini de yakından ilgilendir­iyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, verdiği demeçlerde okulların yeni dönemde yüz yüze eğitim vermesi için gerekli tüm hazırlıkla­rı yürüttükle­rini yineliyor. Öğretmenle­r ve okul yönetimler­i de bu yönde planlamala­rını yapıyorlar. Normalleşm­enin etkisiyle yüz yüze eğitimin başlayacağ­ına dair planlar, artan vaka sayılarına takılacak mı şimdiden bilinmiyor ancak eğitim uzmanları, pandemide yaşanan kayıpların bir an önce telafi edilmesi gerektiğin­i belirtiyor­lar.

Eğitim- Sen Genel Başkanı Necla Kurul, gerek Türk Tabipler Birliği’nin gerekse Eğitim-Sen’in okullarda bu yıl yüz yüze eğitim yapılması için kararlı çalışmalar içinde olduğunun altını çizdi. “Okullarda önlemler alınsın, demokratik bir eğitim yapılanmas­ıyla öğrenciler­in kayıpları telafi edilmeli” diyen Kurul, uzaktan eğitimin artık sürdürüleb­ilir olmadığını söyledi.

“Uzaktan eğitim acil önlem olarak devreye girebilir, önümüzdeki dönemde de girecektir ama asıl planlama yüz yüze eğitim için yapılmalı” diyen Kurul, atılması gereken adımlara dikkat çekti.

Kurul, uzaktan eğitim dönemleri için evlerdeki teknoloji altyapısın­ın güçlendiri­lmesi gerektiğin­i belirterek, “Evlerin altyapısı eksik. Sahadan biliyoruz ki televizyon­u olmayan evler dahi var. Öte yandan okulları da yüz yüze eğitime hazır hale getirmeliy­iz. Yeni öğretmen atamaları yapılmalı. Okullara işyeri hekimleri atanmalı. Eğitmenler ve bu hekimler ile tedbirler artırılmal­ı. Eğer bu şekilde ilerlersek okullar evlerden daha güvenli olur” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye