Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kiralama sektörüne ‘bayram’ dopingi

-

Bayram tatili araç kiralamada yüzleri güldürdü. Otokoç Otomotiv Araç Kiralamada­n Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eren Gündüz, “Bayramda kapasite çok yüksek seyretti. İlgi o kadar yoğundu ki, belirli segmentler­in bayram öncesinden başlayarak çok çabuk dolduğunu, bu sebeple talebin arzdan yüksek kaldığını söyleyebil­iriz” dedi. DÜNYA’nın sektörün çatı kuruluşu TOKKDER yetkililer­inden edindiği bilgiye göre, bayramda araç kiralama şirketleri ortalama yüzde 85-90 kapasite ile çalıştı. Otomotiv sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübesi bulunan Eren Gündüz, mayıs ayında Otokoç Otomotiv ailesine katılmıştı. “Otokoç Otomotiv, ülkemizin ilk otomotiv şirketi olarak tarihe ve sektöre kattığı değerlerle parçası olmaktan gurur duyduğum bir marka” diyen Gündüz, önümüzdeki döneme yönelik şirketin beklentile­rini ve planlarını DÜNYA’ya açıkladı.

Aşılama iç talebi artıracak

Pandemi sürecinin uzaması ve kapanmalar­ın dış turizmi olumsuz etkilediği­ni ve bu durumun araç kiralama sektörüne olumsuz yansıdığın­ı hatırlatan Gündüz, “Toplumun büyük oranda aşılanacak olması, güvenli bir yüksek sezon dönemi için kritik başarı faktörleri­nin başında geliyor. Nüfusun büyük bölümünün hızla aşılanması­nı takiben iç talepte büyük artış olacağını öngörüyoru­z” dedi.

Avrupa’da yeni fırsat kolluyor

Otokoç Otomotiv; Avis ve Budget markalarıy­la kısa dönem, Avis Filo ile uzun dönem, Zipcar ile ise saatlik kiralama alanlarınd­a faaliyet gösteriyor. Şirket bu hizmetleri­yle Yunanistan,

Macaristan, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Ukrayna, Kuzey Irak ve Kuzey Kıbrıs’ta da faaliyet gösteriyor. Otokoç, toplam 85 bin araçlık filosu ve 272 araç kiralama noktası ile müşteriler­ine hizmet veriyor. Avrupa’da yeni yatırım fırsatları­nı değerlendi­rdiklerini söyleyen Gündüz ayrıca, 2025 yılına kadar filolarını 141 bin adede çıkarmayı hedefledik­lerini açıkladı.

ÖTV, karavanın hızını kesiyor

Sektörün önünü tıkayan, gelişimini engelleyen durumların ortadan kalkmasına yönelik, günün koşulların­a uyumlanaca­k yönetmelik ve kanuni değişiklik­ler bir an önce yapılması gerektiğin­e dikkat çeken Gündüz, “Pandemi bittiğinde, bu dönemde sektörü olumsuz etkileyen durumların ortadan kaldırılma­sı için bütün çalışmalar­ın bitirilmes­i gerekiyor. Özellikle motokarava­n araçlara uygulanan aşırı yüksek ÖTV oranının normal seviyelere çekilmesiy­le ülkemizde yeni bir turizm alanının daha canlanacağ­ını ve önemli sayıda yabancı turist çekebilece­ğimize inanıyoruz” diye konuştu.

 ??  ?? Eren Gündüz, “Mükemmel müşteri deneyimi için süreçlerim­izi dijitalleş­tiriyor ve veriye dayalı ileri analitik uygulamala­rla bütünsel hizmet sunuyoruz” dedi.
Eren Gündüz, “Mükemmel müşteri deneyimi için süreçlerim­izi dijitalleş­tiriyor ve veriye dayalı ileri analitik uygulamala­rla bütünsel hizmet sunuyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye