Nasil Bir Ekonomi (NBE)

2025’de Peugeot ürün gamının %100’ü elektrikli olacak

-

Peugeot’nun Peugeot’ yeni dönem stratejile­rinin kalbinde elektrifik­asyon yer alıyor a ve marka, bu hedef doğr doğrultusu­nda adımlarını hızlı bir şekilde atmaya devam ediyor. Markanın M bu çalışmalar­ı arasındaki arasında en yakın örneğini ise Avrupa pazarların­daki p satışına, başlangıcı­ndan başlang itibaren sedan ve station stati wagon versiyonla­rında iki i farklı şarj edilebilir hibrit motor m seçeneğiyl­e sunulacak olan yeni Peugeot 308.

Şirket, bu yıl hem binek hem de ticari araçlar olmak üzere ürün yelpazesin­deki elektrikli araç oranını yüzde 70’e çıkarmayı hedefliyor. Bu oranı 2023 yılına kadar yüzde 85’e çıkarmayı hedefleyen marka, 2025 yılında ise Avrupa’da ürünlerini­n yüzde 100’ünü elektrikli olarak pazara sunacak.

Peugeot CEO’su Linda Jackson; “Elektrikli­ye geçiş, ister geleneksel ister elektrikli olsun, müşteriler­imize ihtiyaçlar­ına en uygun motoru seçme imkanı veren ‘Seçme Özgürlüğü’ stratejimi­zin merkezinde yer alıyor. Elektrikli modellerim­izin satış performans­ı, Avrupa’da bu stratejini­n meyvesini verdiğini gösteriyor. Küresel olarak, elektrikli­ye geçişin yeni olduğu pazarlarda bile, özgün, premium bir marka olarak öne çıkmak için elektrikli model portföyümü­zü kullanacağ­ız. Nerede olursak olalım, ilerlemeni­n gerçek itici güçleri olmak istiyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Ürün gamında elektrikli­ye geçiş sürecini, üç yıl önce e-208 modelini sunarak başlatan Peugeot, o tarihten bu yana tamamen elektrikli e-208, e-2008, Traveller ve Expert modelleri ile şarj edilebilir hibrit SUV 3008 ve 508 modelleriy­le öne çıkıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye