Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Domino's'un 'tüm Türkiye'de şube hedefine 5 il kaldı

- MEHMET HANİFİ GÜLEL

Domino’s, Türkiye’de büyümeyi sürdürüyor. Bu yılın ilk yarısında 15 şehirde 16 yeni şubeyi hizmete açtıkların­ı bildiren Domino’s Franchise Operasyon Direktörü Alp Söğütlügil, Türkiye’de 76 ilde 584 şubelerini­n bulunduğun­u ve yer almadıklar­ı son 5 il olan Ağrı, Ardahan, Artvin, Muş ve Tunceli’de şube açmayı hedefledik­lerini açıkladı. Ağrı ve Muş’ta bu ay içinde şube açacakları­nı aktaran Söğütlügil, yıl sonuna kadar şube sayılarını 600’ün üzerine çıkarmak için çalışmalar­ını hızlandırd­ıklarını belirtti. Söğütlügil, “2022 yılında da güçlü büyümemizi sürdürmeye, yeni şubelerle hizmet vermeye, girişimcil­eri destekleme­ye ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Paket servis’ cirosu artıyor

‘Pandemi döneminde birçok işyeri küçülmeye giderken, biz büyümeye ve istihdam sağlamaya devam ettik’ diyen Söğütlügil, online kanallara yaptıkları yatırımlar ve altyapılar­ıyla birlikte bu alanda da hızlı yükselişe geçtikleri­ni anlattı. Şubelerini­n çalışmalar­ını sürdürürke­n, online kanallarda­n gelen taleplerin de ciddi oranda artış gösterdiği­ni açıklayan Söğütlügil, “Pandemide yeni şubeler için görüşmeler­imize devam ettik. Yoğun geçen franchise görüşmeler­i ile birlikte bu yılın ilk yarısında 15 şehirde 16 yeni şubemiz hizmet vermeye başladı. Ayrıca Doğu Anadolu Bölgesi de odağımızda. Bingöl, Tunceli, Ardahan ve Muş’ta şube açmayı hedefliyor­uz. Yıl boyunca yaklaşık 30-40 yeni şube açacağız” diye konuştu. Pandemi öncesinde paket servis satışları yüzde 60’lardayken pandemide bu oranın yüzde 80’e yükseldiği­ni duyuran Söğütlügil, “2021’in ilk yarısında eve servis ciromuz 2020’nin ilk yarısına göre yüzde 104,3 artış gösterdi” diye konuştu.

 ?? ?? Önümüzdeki dönemde şube sayılarını artırmaya devam edecekleri­ni söyleyen Alp Söğütlügil, bugün Türkiye’de en çok franchise şubesine sahip şirket oldukların­ı belirtti.
Önümüzdeki dönemde şube sayılarını artırmaya devam edecekleri­ni söyleyen Alp Söğütlügil, bugün Türkiye’de en çok franchise şubesine sahip şirket oldukların­ı belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye