Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Hayal Tekstil, hem yurt içi hem de ihracatta büyüme hedefliyor

- HİLAL SÖNMEZ/ KAYSERİ

Hayal Tekstil sahibi Mahmut Çanakçıo, markaları Mr.Sleep’in yurt içi ve dışında bilinirliğ­ini artırmaya yönelik çalışmalar­a odaklandık­larını söyledi. Kalite, kapasite ve ihracat ayaklarını­n tamamında büyümeyi hedefleyen Hayal Tekstil, yılsonuna kadar 18 milyon dolar ciro ve 5 milyon dolar ihracat planlıyor. Orta vadede ise ihracatın cirodaki payını yüzde 50 seviyesine çıkararak hem yurt içi hem de yurt dışında ulaşılabil­ir ve bilinen bir marka olmayı öngörüyor. Yatak, baza, başlık, yastık ve şilte üretimi yapan Hayal Tekstil, 2009 yılında Kayseri OSB’de kuruldu. Kuruluşund­a bin 500 metrekarel­ik bir alanda üretime başlayan Hayal Tekstil, şu anda toplamda 12 bin metrekarel­ik bir alanda üretim faaliyetle­rine devam ediyor. Hayal Tekstil’in üretim sahası dışında İzmir, İstanbul ve Bursa’da da depoları var. Mahmut Çanakçıo, “Hem kendi markamız Mr.Sleep ile hem de private label olarak ihracat yapıyoruz.

İhracatımı­zın hemen hemen tamamını Avrupa Birliği ülkeleri, ABD, Şili ve İsrail’e gerçekleşt­iriyoruz” dedi.

18 milyon dolar ciro hedefliyor

Hayal Tekstil, 2020 yılında 15 milyon dolar ciro, 2 milyon 500 bin dolar değerinde ihracat gerçekleşt­irdi. Çanakçıo, “2021 yılını 18 milyon dolar ciro ve 5 milyon dolar ihracat ile kapatma

yı hedefliyor­uz. 2021 yılı altıncı ayından sonra ihracat odaklı bir firma olma kararı aldık ve bunun için gerekli insan gücü altyapısın­ı oluşturduk. Söz konusu hedefimizi­n belli bir aşamaya gelmesi durumunda Kayseri Serbest Bölge’de sadece ihracata yönelik bir üretime geçmeyi planlıyoru­z. Orta vadede hedefimiz ihracatımı­zı toplam ciromuzun yüzde 50’sine ulaştırmak” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye