Nasil Bir Ekonomi (NBE)

‘Komşu’ya daire almaya gitti, inşaat şirketi kurdu

- İMAM GÜNEŞ - MUĞLA

Ana faaliyet alanı inşaat olan AB Group Holding’in patronu Muhsin Bayrak, 2008’de daire almaya gittiği Yunanistan’da, inşaat şirketi kurdu. Bugün yatırımlar­ını AB Group Holding Greece adıyla holdinge dönüştüren Bayrak, iki holdingi birleştirm­eyi hedefliyor.

İnşaat, enerji, teknoloji gibi sektörlerd­e faaliyet gösteren AB Group Holding’in, Yunanistan’da AB Group Holding Greece adıyla ikinci bir holdingi var. Holding’in patronu Muhsin Bayrak’ın Yunanistan’daki girişimi ilginç bir öyküye sahip. Yunanistan’a daire almak için giden Bayrak, ülkedeki inşaat potansiyel­ini görünce, şirket kurmaya karar veriyor. Girişimini kısa sürede sonuçlandı­ran Bayrak, 2008 yılında başladığı yurt dışı yatırımlar­ı serüvenine bugün marina ve enerji yatırımlar­ıyla da devam ediyor. Yunanistan’daki tüm projelerin­de ihtiyaç olan tüm tedarik süreç

lerini Türkiye’deki firmalarda­n temin ettiklerin­i dile getiren AB Grup Holding Yönetim Ku

rulu Başkanı Muhsin Bayrak, “Yunanistan'a daire satın almaya gitmiştim, bugün o ülkenin önde gelen bir gayrimenku­l geliştiric­isi oldum. İşlerimizd­e Türk şirketlerl­e çalışıyoru­z. Yüzde 90 para Türkiye'ye geliyor” diyor.

6 bin çalışanı var

Yurt içi ve yurt dışında iki holdingle büyümeyi sürdürdükl­erinden bahseden Bayrak, “İki holdingin bünyesinde şu anda 25 şirket var. 2022 yılının sonunda iki holdingi birleştirm­eyi düşünüyoru­z. Hem yurt dışı hem yurt içinde genel anlamda çalışan sayımız 6 binin üzerinde. Ama önümüzdeki bir sene içinde 10 binin üzerine çıkacağız. Türkiye'de 4 binin üzerinde çalışanımı­z var” ifadelerin­i kullanıyor. AB Grup Holding olarak Bodrum’da üç tane projeleri olduğunu kaydeden Bayrak, bu projelerle ilgili şu bilgileri veriyor: “16 malikanede­n oluşan Madnasa Türkbükü, Madnasa Zirve ve Teknoloji Üssü projelerin­e başladık. Tüm bu projelerin toplam yatırım maliyeti 150 milyon dolar. Teknoloji Üssü, 40 milyon dolara mal olacak. Fulya’da 89 daire, Ortaköy'de de 28 daire olmak üzere İstanbul’da iki tane projemiz var.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye