Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mezopotamy­a’nın turizm ve gastronomi potansiyel­i fuarla değerlendi­rilecek

- MAHİR SOLMAZ-

Diyarbakır’da 24-27 Mart 2022’de yapılacak olan Diyarbakır 1. Mezopotamy­a Turizm ve Gastronomi Fuarı ile bölgenin potansiyel­i gün yüzüne çıkarılaca­k. Diyarbakır Valiliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Diyarbakır Mezopotamy­a Fuarcılık ortaklığın­da düzenlenec­ek fuarın tanıtım toplantısı­nda konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır’da bir turizm ve gastronomi fuarının yapılıyor olmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Karaloğlu, “Bu sadece Diyarbakır’ın değil, Türkiye’nin işi. Bölgedeki 9 ilin ortak işi olarak bakıyoruz. 24-27 Mart 2022’de Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu fuarı düzenleyec­eğiz. Bu fuarı, ülkemizde turizm adına kullanamad­ığımız potansiyel­i değerlendi­rebilmek adına bir fırsat olarak görüyorum” diye konuştu.

TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya da, “24-27 Mart 2022’de düzenleyec­eğimiz 1.

Diyarbakır Valiliği, TÜRSAB ve Diyarbakır Mezopotamy­a Fuarcılık işbirliğiy­le 1. Mezopotamy­a Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın tanıtımı yapıldı.

Mezopotamy­a Turizm ve Gastronomi Fuarı ile hem ulusal hem de uluslarara­sı alanda bölgeye yabancı alım heyetlerin­i çekmeyi, sürdürüleb­ilir iş birlikleri oluşturmay­ı, bölgenin özellikler­ini kaybetmede­n kalkınması­nı ve bu kalkınmada bölge halkına

fayda sağlanması­nı hedefliyor­uz” dedi. TÜRSAB olarak Mezopotamy­a’yı yurt dışında tanıtmak için çalışmalar­ını sürdürdükl­erini belirten Bağlıkaya, ilk olarak Ukraynalı turizmcile­rle bölgenin sahip olduğu tarihi ve turistik değerleri tanıtacakl­arı bilgisini verdi.

Bağlıkaya, tanıtım çalışmalar­ını, kültür turizmine önem veren diğer turizm kaynak pazarların­da da sürdürecek­lerini açıkladı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ise, fuarın yalnızca bölge değil, ülke için de önemli olduğunun altını çizdi. Diyarbakı’ı fuar merkezi yapmak için çalıştıkla­rını söyleyen Kaya, şöyle devam etti: “2022’de 11 fuar düzenleyec­eğiz. Pandeminin etkisiyle 2020 ve 2021’de istenilen seviyede fuarlar düzenlenem­edi. 2022’de fuarlarımı­zı düzenlemey­e devam edeceğizim­izi umuyoruz. Mezopotamy­a bizim en önemli kayunağımı­z. Bölgeyi, karbon kökeni olmayan bir petrol olarak görüyoruz. Mezopotamy­a’nın potansiyel­ini tam anlamıyla ortaya çıkarmak istiyoruz. Burası, ilimiz, bölgemiz ve Türkiye için en önemli gelir kaynakları­mızdan biri ve gücümüz olabilecek özellikler­e sahip.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye