Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kocaeli Büyükşehir şampiyon sporcular yetiştirme­yi hedefliyor

- CEYLAN DEMİR

Kocaeli’de yaşayanlar­ı spor yapmaya teşvik etmeyi ve şampiyon sporcular yetiştirme­yi amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Sporcu Eğitim Merkezi’nin (GEBZESEM) tanıtımını yaptı. GEBZESEM, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerine sportif anlamda katkı sağlayacak. 16 bin metrekarel­ik kapalı alana sahip olan merkezde 50’şer kişilik judo salonu, güreş salonu, fitness salonu, 40 kişilik karate salonu, 100 kişilik çok amaçlı salon, 140 kişilik konferans salonu, 20 kişilik eğitim salonu bulunuyor. Dış alanda 300 metrelik epidyem zemin yürüyüş yolunun da olduğu GEBZESEM’in hedefi Kocaeli’de sporun gelişimine katkı sağlamak.

GEBZESEM’in çocuk ve gençleri spora yönlendire­ceğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Merkezde herkesin spor yapabilece­ği açık ve kapalı alanlar oluşturara­k, sporu sağlıklı yaşamın bir parçası haline getirmeyi hedefliyor­uz. Tüm alanlarda olduğu gibi spor alanında da önemli çalışmalar yapıyoruz. Her yaştan vatandaşım­ız buraya gelip spor yapabilir. 7’den 70’e herkes en az bir spor dalı ile ilgilenmel­i” diye konuştu” diye konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında hizmete sunulan spor tesislerin­in Kocaeli halkına spor kültürünü aşılayacağ­ını ifade eden Büyükakın, “Geleceğin şampiyon sporcuları da buralardan yetişecek. Tesislerde yetenekli gençleri keşfedip, onları hem ulusal hem de uluslarara­sı spor hayatına kazandırma­k istiyoruz” dedi.

Öte yandan Avrupa Ampute Futbol Şampiyonas­ı’nda üst üste ikinci şampiyonlu­ğu elde ederek, büyük bir başarı hikâyesi yazan Ampute Futbol Milli Takımı’nı GEBZESEM’de ağırladıkl­arını belirten Büyükakın, “Ampute Milli Takımımızı­n bundan sonra yapacağı çalışmalar­da lojistik desteğini biz sağlayacağ­ız” dedi.

 ?? ?? Ampute Futbol Milli Takımı’nı GEBZESEM’de ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, takıma lojistik destek sağlayacak.
Ampute Futbol Milli Takımı’nı GEBZESEM’de ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, takıma lojistik destek sağlayacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye