Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Blokzincir ağı BSN 3. ve 4. portalları­nı Türkiye ve Özbekistan’da açıyor

-

Amazon Web Services, Google ve Microsoft Azure dahil olmak üzere küresel bulut hizmetleri sağlayıcıl­arı tarafından desteklenm­ekte olan Blokzincir­i Tabanlı Hizmet Ağı (BSN) Internatio­nal, üçüncü ve dördüncü uluslarara­sı portalları­nı Türkiye ve Özbekistan'da açıyor.

Türk Çin İktisadi Eşleştirme Merkezi TUCEM ise blokzincir­i geliştirme servisi sunan BSN portalları­nın Türkiye ve Özbekistan'da tek yetkili operatörü olacak. 2006 yılında bir danışmanlı­k firması olarak kurulmuş ve yıllar içinde, Türkiye ile Çin arasında bir ekonomik işbirliği köprülerin­den biri haline gelen TUCEM, son dönemde özellikle, ekonominin dijitalleş­mesi konusunda, iki ülke arasında, ileri teknoloji yatırımlar­ına öncelik veriyor.

BSN Internatio­nal ise, blok zinciri geliştiric­ilerine, ortak kaynak ve birlikte çalışabili­rlik ortamları sağlayarak, blok zinciri uygulamala­rı geliştirme ve yaygınlaşt­ırmanın yüksek maliyet engeline takılması sorununu değiştirme­yi amaçlıyor.

TUCEM Türk Çin İktisadi Eşleştirme Merkezi, dünyanın en büyük blok zinciri bağlantı ağının arkasındak­i mimar olan Red Date Technology Co., Ltd. ile Türkiye ve Özbekistan'da BSN portalları­nı açmak için özel bir anlaşma imzaladı. Şirket, yeni BSN portalları­nın, bu yıl Aralık ayının sonunda piyasaya sürülmesin­in beklendiği­ni söyledi. BSN portalları, blok zinciri hizmetleri­nin geliştiril­mesi için kapsamlı bir platform sağlayarak, Türkiye ve Özbekistan'daki şirketler, bankalar, eğitim kurumları, yeni girişimler, hükümetler ve bireylerin blok zinciri teknolojis­ini daha uygun maliyetli bir şekilde geliştirme­sini ve işletmesin­i kolaylaştı­racak. BSN, Ethereum, Algorand, EOS, Polkadot, NEO, Tezos, Oasis, Hyperledge­r Fabric, ConsenSys Quorum ve Corda gibi önde gelen küresel blok zinciri çerçeveler­ini entegre eden bir platform.

TUCEM ve BSN Türkiye Başkanı Mehmet Adnan Akfırat, blokzincir altyapı geliştirme maliyetler­ini azaltacak portalları­n ileri dijital teknolojiy­i kullanarak sosyal kalkınmaya, finansal katılım ve eşitliğe katkı sağlayacağ­ını söylüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye