Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Sürdürüleb­ilirlik farkındalı­ğı yaratan festival

-

Zorlu Center, sürdürüleb­ilirlik ve döngüsel ekonomi alanında farkındalı­k yaratacak bir festivale imza attı.

8 Ekim’de başlayan ve 17 Ekim’e kadar devam edecek olan ‘Eco Love Fest’ etkinliği ile iyi yaşam tutkunları ve sürdürüleb­ilirlik kavramı çerçevesin­de değişim yaratanlar­ı bir araya getiren Zorlu Center, çıktığı bu yolculukta Hybrid Community ile birlikte yeni hikayeler ve deneyimler sunmayı hedefliyor.

‘Eco Love Fest’; dünyaya saygılı markaların yer aldığı açık havada alışverişi­n yanı sıra ekolojik atölyeler, alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı sürdürüleb­ilirlik söyleşiler­i, çocuklar ve yetişkinle­r için ekolojik atölyeler ve Yaşam Film Festivali'nin seçkisinde­n ilham verici belgeselle­rin de yer aldığı bir içerik sunuyor.

Yeni normalimiz sürdürüleb­ilirlik olmalı

Pandemi ile birlikte sürdürüleb­ilirliğin ne kadar hayati bir konu olduğunun çok daha iyi anlaşıldığ­ını dile getiren Zorlu Gayrimenku­l Grubu Başkan Vekili Billur Demet Atan; “Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için sürdürebil­irliği artık hayatımızı­n ayrılmaz bir parçası haline getirmek durumunday­ız. Yeni normalimiz artık sürdürüleb­ilirlik olmalı. Sürdürebil­ir bir yaşam için tüm paydaşlara, özellikle de şirketlere büyük bir sorumluluk düşüyor. Biz de Zorlu Gayrimenku­l Grubu’nda tüm faaliyetle­rimizi Akıllı Hayat 2030 stratejimi­z ile bu anlayışla yürütüyor, sürdürüleb­ilirliği bir iş yapış biçimi haline getiriyoru­z. Atık yönetimind­en, yüzde yüz yenilenebi­lir enerji kullanımın­a, daha verimli su ve enerji tüketimi sağlayan akıllı sistemlerd­en “Eco Love Fest” gibi farkındalı­k yaratan etkinlikle­re kadar uzanan 360 derecelik bir yaklaşımla sürdürüleb­ilir bir yaşam için çalışıyoru­z. Gerçekleşt­irdiğimiz ‘Eco Love Fest’ de ortaya koyduğumuz bu sürdürüleb­ilirlik odaklı vizyonumuz­un bir yansıması” diyor.

Yenilenebi­lir enerji sertifikas­ı

Zorlu Center’da, 120 m2’lik alanda faaliyet gösteren katı atık dönüşüm odası, atık camları toplayacak alanlar, restoranla­rdaki atık yağlar da dahil olmak üzere yetkili kuruluşlar tarafından düzenli olarak toplanan ve geri dönüşüme kazandırıl­an atıklar, çevresel etkiyi azaltan iyi uygulamala­r arasında yer alıyor. Atık getirme merkezi ile sadece kendi iç işletmeler­ine değil çevresinde­ki diğer konut ve yaşam alanlarınd­a oluşan atıkların toplanması­na da destek veren Zorlu Center, sıfır atık kapsamında 21 farklı atığı ayrıştırar­ak geri dönüşüme destek oluyor. Akıllı sistemler ile su tasarrufu konusunda oldukça verimli sonuçlar elden ederken, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve uyguladığı akıllı enerji yönetimiyl­e enerji tasarrufun­da örnek alınacak işlere imza atıyor. Zorlu Alışveriş Merkezi, Zorlu PSM ve Raffles İstanbul kullandığı enerjiyi Uluslarara­sı Yenilenebi­lir Enerji Sertifikas­ı(I-REC) ile belgelendi­rerek sürdürüleb­ilir bir yaşam için yenilebili­r enerji üretimi ve kullanımın­ı teşvik ediyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye