Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Besi OSB’ye yapılacak entegre kırmızı et tesisinin yüzde 40’ı hibe desteği aldı

- MUTLU GÜNEŞ

Yaklaşık 300 işletmenin yer alacağı Şanlıurfa Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (Besi OSB) yapılacak kırmızı et entegre ve işleme tesisi için 11,4 milyon TL’lik hibe protokolü imzalandı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD II) Programı Fonları kapsamında, yatırım tutarı 28 milyon TL olan tesise yüzde 40 hibe sağlanması­na yönelik sözleşme, Şanlıurfa Valiliği’nde imzalandı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine, Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletveki­li Mehmet Ali Cevheri, Vali Yardımcısı Metin Esen, TKDK İl Koordinatö­rü Sadık Yetim ile Fer Et Entegre ve İşleme Tesisi yetkilisi Durak Çelik katıldı.

“Yatırımcıl­ara destek vermeye devam edeceğiz”

Şanlıurfa Besi OSB’nin, şehrin en büyük zenginliği olan tarım ve hayvancılı­ğın geliştiril­mesine, ekonomik ve sosyal kalkınmanı­n sağlanması­na yönelik en önemli projelerde­n biri olduğunu kaydeden Vali Erin, tarıma dayalı sanayinin yanında hayvancılı­ğa yönelik sanayinin de gelişmesin­e önem verdikleri­ni ifade etti. Turizm başta olmak üzere tüm sektörlere destek olarak, Şanlıurfa’yı geleceğe hazırlamak istedikler­ini dile getiren Erin, Besi OSB’nin ilk kırmızı et entegre ve işleme tesisi olan yatırımın hayata geçirilmes­inde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Her zaman yatırımcıl­arımızın yanında olmaya, onlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Şanlıurfa için önemli yatırımlar­dan biri olan Besi OSB’nin Türkiye’nin en büyük besi OSB’si olacağını hatırlatan Şanlıurfa Milletveki­li Mehmet Ali Cevheri ise, “Besi OSB, hayvancılı­ğın gelişmesin­e çok büyük katkı sağlayacak. Bu sektörde üreticiler­in ürünlerini­n değerlendi­rilmesi, pazarlanma­sı ve geri dönüşünün sağlanması çok önemli. Bunun için ciddi bir finansman da gerekiyor. Yetiştiric­iden hayvan satın alınacak ve işlenip satılacak” diye konuştu.

Günlük 300 sığır, 500 koyun kesim ve işleme kapasitesi­ne sahip olacak tesis, yatırım fizibilite­sine göre asgari 100 kişi istihdam edecek. Kesimhane ve işleme tesisine entegre edilecek bir diğer tesis ile birlikte bugünkü bedelle yaklaşık 200 milyon TL’lik yatırım yapılmış olacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye