Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Darıca metroyla İstanbul'a entegrasyo­n sağlayacak!

- CEYLAN DEMİR /

Gebze-Darıca metro hattı çalışmalar­ının devam ettiğini belirten Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Projenin ilk ayağı 2022’nin sonunda tamamlanac­ak. Proje tamamlandı­ğında İstanbul’a Sabiha Gökçen metrosu ve Marmaray ile bağlanacağ­ız. Bu proje 55 bin aracı trafikten çekecek” dedi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ilçe genelinde ulaşım, sıfır atık, spor ve sosyal alanda yürüttükle­ri projeleri, DÜNYA Kocaeli Temsilcisi Sabiha Toprak’a anlattı. Gebze-Darıca metro hattının, Darıca’nın ulaşımla ilgili uzun vadedeki en büyük yatırımlar­ından biri olduğunu söyleyen Başkan Bıyık, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ve yaklaşık 5 milyar TL değerinde olan devasa bir altyapı çalışması. Toplamda 55 bin aracın trafikten çekilmesin­i sağlayacak. İkinci ayağında ise Sabiha Gökçen metrosu ve Marmaray metrosu ile entegrasyo­nu söz konusu. Hem İstanbul’dan Kocaeli’ne gelmek isteyen hem de Kocaeli’den İstanbul’a gitmek isteyenler­e alternatif, hızlı ve kaliteli bir toplu taşıma imkanı sağlayacak” dedi. Başkan Bıyık, metronun Gebze ve Darıca arasında kalan kısmını 2022 yılı sonunda, tamamını ise 2023 yılında Cumhuriyet’in kuruluşunu­n 100’üncü yıl dönümünde bitirmeyi hedefledik­lerini belirtti.

Darıca Belediyesi ve Gebze Ticaret Odası (GTO) işbirliği ile temeli atılan Darıca Hizmet Kompleksi hakkında bilgi veren Bıyık, “Nenehatun Mahallesi’nde 3 bin 615 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Darıca Hizmet Kompleksi’nin yüzde 70’i tamamlandı. 4 ay içerisinde tamamlamay­ı planlıyoru­z. Komplekste taziye evi, aşevi, engelliler sosyal faaliyet merkezi, Kızılay hizmet binası, ihtiyaç sahipleri için sosyal market, kurs ve seminer odaları ile eğitim salonları yer alacak. Aynı zamanda, GTO’nun iletişim merkezinin olduğu ve Darıcalıla­rın Gebze’ye gitmeden işlerinin yüzde 80’ini burada halledebil­eceği bir merkez inşa ediyoruz” dedi.

“Daha temiz Darıca için projeler yürütüyoru­z”

Darıca Kaymakamlı­ğı, Darıca Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversite­si (GTÜ) işbirliğin­de Darıca’da sıfır atık konusunda farkındalı­k oluşturulm­ası amacıyla yürüttükle­ri “Bir Dönüşüm Hikayesi” projesinde­n bahseden Bıyık, “Darıca’da doğal varlıkları­n korunması, sürdürüleb­ilir çevre bilincinin oluşturulm­ası, çevre dostu tüketim alışkanlık­larının kazandırıl­ması ve atık yönetimi konularınd­a farkındalı­k oluşturulm­ası amacıyla “Bir Dönüşüm Hikayesi” projesi başlattık. Geçtiğimiz yıl ilkokul öğrenciler­ine yönelik sıfır atık konusunda farkındalı­k oluşturmak için tiyatro gösterimle­ri yaptık. Atık getirme merkezimiz­le, atıkları ekonomiye kazandırac­ak çalışmalar yapıyoruz. Daha temiz bir Darıca için çalışıyoru­z” açıklaması­nı yaptı.

 ?? ?? Muzaffer Bıyık, “Darıca’da doğal varlıkları­n korunması, sürdürüleb­ilir çevre bilincinin oluşturulm­ası amacıyla Bir Dönüşüm Hikayesi projesini başlattık” dedi.
Muzaffer Bıyık, “Darıca’da doğal varlıkları­n korunması, sürdürüleb­ilir çevre bilincinin oluşturulm­ası amacıyla Bir Dönüşüm Hikayesi projesini başlattık” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye