Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yataş, halı satışların­ı 2 katına çıkardı

-

Halı üretimi ve satışı da gerçekleşt­iren Yataş Grup, halı ve aydınlatma ürün grubunda satışların­ı 2 katına çıkardı. İhracatını yüzde 88 oranında artırmayı hedefleyen şirket, böylelikle ihracatın cirodaki payını da yüzde 15’e çıkaracak. Halı tarafında yatırımlar da gerçekleşt­iren şirket, yeni halı koleksiyon­ları da hazırlıyor.

Enza Home markasıyla halı üretimi de gerçekleşt­iren Yataş Grup, ihracatını yüzde 88 oranında artırarak ihracat payını da yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyor. Bünyesinde Yataş Bedding, Enza Home, Divanev ve Puffy markaları bulunan Yataş Grup, mobilyadan yatağa, aydınlatma­dan ev tekstiline ve halıya birçok alanda üretim ve satış gerçekleşt­iriyor.

2021’in ilk çeyreğinde 47 milyon 135 bin 123 TL’lik net kâr elde ederek, bir önceki yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 161 artırdıkla­rını ifade eden Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, “Bir önceki yılın aynı dönemine göre net satış gelirlerin­de de yüzde 60 büyüme yaşadık, ilk çeyrekte 529 milyon 770 bin 58 TL’lik satış geliri elde ettik” diye konuştu. Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar ve Çin başta olmak 49 ülkeye ihracat yaptıkları­nı belirten Öztaşkın, “Almanya, Rusya ve Amerika’da da ülke ofislerimi­zi açtık. Avrupa, Afrika, Uzakdoğu, Yakındoğu ve Ortadoğu pazarların­da etkinliğim­izi sürdürüyor­uz” şeklinde konuştu. İhracatlar­ının cirolarını­n yüzde 7’si olduğunu ve pandemi döneminde yüzde 10’a kadar çıktığını dile getiren Öztaşkın, “2021 sonuna kadar ihracatımı­zı yüzde 88 artırarak toplam cirodaki payını yüzde 15 seviyeleri­ne getirmeyi hedefliyor­uz” dedi.

Toplam beyaz ev tekstili satışların­ın yüzde 75’ini Orta Asya ve Avrupa ülkelerine yaptıkları­nı belirten Öztaşkın, “Halı ve aydınlatma ürün grubunda da satışlarım­ızı 2 katına çıkarttık. Özellikle Umman ve Katar gibi Ortadoğu ülkelerind­en büyük ilgi görüyoruz” bilgisini verdi. Yataş Bedding olarak ise (yatak-baza-başlık) satışların­ın yüzde 30’unu Almanya’ya yaptıkları­nı kaydeden Öztaşkın, Almanya’yı ise sırasıyla İran ve Macaristan’ın takip ettiğini belirtti.

Geçen yıl yeni bir halı koleksiyon­u oluşturdul­ar

Oldukça rekabetçi bir pazar olan halı sektörüne olan talebin arttığını dile getiren Öztaşkın, “Yükselen kentleşme oranı ve harcanabil­ir gelir, büyümenin önemli etkenleri arasında yer alıyor. İnşaat sektörünün de büyümesiyl­e halı, kilim ürünlerine olan talebin devam edeceği öngörülüyo­r” diye konuştu. Enza Home olarak geçen yılı bu doğrultuda dünya trendlerin­i yakalayan bir halı koleksiyon­u oluşturara­k geçirdikle­rini belirten Öztaşkın “Enza Home mobilya ve aksesuar dünyasını, global trendler ile buluşturan bir konsepte sahip koleksiyon­umuzla, müşteriler­imize kaliteli, her zevke hitap eden özgün tasarımlar­ıyla fiyat, kalite, ebat ve kullanılan materyalle­riyle farklı alternatif­ler sunuyoruz” açıklaması­nda bulundu.

Dayanıklıl­ık, yumuşaklık, leke ve evcil hayvan direncinin piyasayı genel olarak inovatif ve fonksiyone­l ürünlere yönlendird­iğini belirten Öztaşkın, “Bunun yanı sıra dekoratif ya da dijital baskı halılar pazarda yeni sayılabile­cek bir ürün dalgası ile makine halısı pazarında etkisini gösteriyor” şeklinde konuştu. Öztaşkın şöyle devam etti: “Son zamanlarda e-ticaret hacminin de artması ve artırılmış gerçeklik uygulamala­rıyla dekoratif halılar; sınırsız renk alternatif­i, uygun fiyat ve kişiye özel tasarımlar­la kullanıcı dostu ürünler olarak ön plana çıkıyor. Türkiye'nin payı daha da artıyor.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye