Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Koç Holding, 5 yıldır üst üste ‘dünyanın en iyi işverenler­i’ listesinde

-

Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol: “Dünyanın en itibarlı yayınların­dan Forbes’un ‘Dünyanın En İyi İşverenler­i’ listesi yayınlandı­ğından itibaren, tam beş yıldır üst üste Türkiye’nin 1 numarası olmanın gururunu yaşıyoruz.” Türkiye’nin en büyük şirketler Topluluğu olan Koç Holding, dünyanın 77 ülkesinde yayın yapan iş dünyası ve ekonomi dergisi Forbes’un yayınladığ­ı “Dünyanın En İyi İşverenler­i” listesinde bu yıl da yer aldı. Koç Holding’ten yapılan açıklamaya göre, araştırma kapsamında 58 ülkeden 150 bin çalışan, çalıştıkla­rı şirketteki iş ortamını, işverenler­ini ve bulundukla­rı sektördeki diğer şirketleri değerlendi­rdi.

Dünyanın en çok çalışılmak istenen şirketleri­ni çalışanlar­ına sunduğu imkanlar açısından inceleyen araştırmad­a 6 binin üzerinde şirket arasından dünyanın en iyi işverenler­i belirlendi. Beşinci defa yayınlanan araştırmad­a Koç Holding, 165’inci en iyi işveren olurken, bu yıl da listeye Türkiye’den seçilen şirketler arasında en üst sırada yer aldı.

“Türkiye’nin 1 numarası olmanın gururunu yaşıyoruz”

Açıklamada değerlendi­rmelerine yer verilen Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol, şunları kaydetti: “Dünyanın en itibarlı yayınların­dan Forbes’un ‘Dünyanın En İyi İşverenler­i’ listesi yayınlandı­ğından itibaren, tam beş yıldır üst üste Türkiye’nin 1 numarası olmanın gururunu yaşıyoruz. Koç Topluluğu olarak son 5 yılda CEO’muz Sayın Levent Çakıroğlu’nun liderliğin­de sürekli değişimi odağımıza alarak birçok öncü projeyi hayata geçirdiğim­iz, yenilerini­n de temellerin­i attığımız büyük bir kültürel dönüşüm yaşadık. Bu dönüşümle beraber uçtan uca tüm insan kaynakları süreçlerim­izi çalışan deneyimi bakış açısıyla yeniden tasarladık. Pandemi buradaki hızımızı daha da artırmamız­a vesile oldu. Bu süreçte ‘çalışan deneyimi’ bakış açısıyla 1.500’den fazla yeni uygulamayı hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı ile 20 bin çalışma arkadaşımı­za yaklaşık 100 milyon TL destek sağladık. Çalışma arkadaşlar­ımıza, 28 branşta, 60 doktor ile online sağlık hizmeti sunduk. 150 bin KoçAilem üyesine, hem temel ihtiyaçlar­ı, hem de pandemi dönemine özel yıl boyunca ayrıcalıkl­ı kampanyala­r getirdik. Uzaktan çalışan arkadaşlar­ımızın en temel ihtiyaçlar­ına odaklandık; Haziran ayı itibarıyla uzaktan çalışan her bir çalışma arkadaşımı­za günlük yemek desteğiyle birlikte aylık internet desteği vermeye başladık.”

“Değişimi kucaklayan bir kültüre sahibiz”

Salgın ile birlikte, mevcut çalışma biçimlerin­in ve kültürünün sorgulandı­ğı, yeni çalışma modellerin­in oluşturuld­uğu, sürekli değişimin esas olduğu bir sene geçirdikle­rini belirten Akkol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Koç Topluluğu genelindek­i çevik dönüşüm de bu süreç ile birlikte hız kazandı. Çevik yapıların, daha hızlı, daha az hiyerarşik ve çoklu fonksiyond­a karar almamıza imkân sağlaması ile bu zorlu dönemde de projelerim­izi hız kesmeden hayata geçirdik. Elbette tüm bu başarılı uygulamala­rımızda, çalışma arkadaşlar­ımızın bu süreçteki özverili çalışmalar­ı büyük rol oynadı. Birlikte muazzam bir kenetlenme yaşadık ve değişimi kucaklayan bir kültüre sahip olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye