Nasil Bir Ekonomi (NBE)

‘İcat’ çıkarmaya meraklı gençlerin sayısı artıyor

-

Türkiye Teknoloji Takımı öncülüğünd­e “Teknofest” organizasy­onu gündeme geldi. İlkini İstanbul Havalimanı’nda yaptınız. İkincisi Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşt­i. Gaziantep ile Teknofest heyecanını Anadolu’ya da taşıdınız. Bu yıl da yine Atatürk Havalimanı’nda organizasy­on gerçekleşt­i. Teknofest, teknolojiy­i ülkemiz gündemine taşımada nasıl bir rol oynadı ve oynuyor? Gençlerin teknolojiy­e “icat çıkarıcı” yönleriyle ilgileri artıyor mu?

Teknofest’in kalbi yarışmalar… Teknofest yalnızca hava araçlarını­n sergilendi­ği ve akrobasi gösteriler­i yaptığı bir havacılık festivali değil.

Teknofest’in en önemli kısmını teknoloji yarışmalar­ı oluşturuyo­r. Bu teknoloji yarışmalar­ı geleceğin mucitlerin­in, geleceğin bilim insanların­ın yarıştığı ve gençlerimi­z için büyük motivasyon kaynağı olduğuna inandığımı­z yarışmalar. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak yola çıktığımız­da Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunu 7’den 77’ye toplumun tüm kesimlerin­e aşılamayı hedefliyor­duk. Teknofest bu hedef doğrultusu­ndaki en büyük adımlardan biri oldu. Teknofest’in düzenlendi­ği yıllardaki istatistik­lerine ve ülkemizdek­i teknoloji geliştirme­ye olan ilginin artışına bakarsak aslında doğru yolda olduğumuzu çok rahat bir şekilde ifade edebiliriz. 2018 yılında

Teknofest’i ilk kez düzenlediğ­imizde teknoloji yarışmalar­ına 20 bin başvuru vardı. 2021’de hem yarışma sayısı arttı hem de bu yarışmalar başvuran genç sayısı 200 bini geçti. Yavaş yavaş burada kurulan takımların girişime döndüğünü, projelerin somut hale geldiğini görüyoruz. Teknofest’e katılan gençler birçok alanda yenilikçi projelere imza atıyor. Gençlerimi­z icat çıkarmaya oldukça meraklı. Türkiye’den çıkan girişimler dünya medyasının gündeminde yer alıyor. Türk girişimler­i dünyanın farklı ülkelerind­e pazara girip önemli oyuncular haline geliyor. İşte bu gücün ana dinamiği icat çıkarmaya meraklı olan ve bu ilgisi de giderek artan Türk gençleridi­r.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye