Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz

-

Geleneksel Anadolu Buluşmalar­ı’nda konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “Ülkemize olan inancımızl­a, hep birlikte katma değer yaratmaya, yatırım yapmaya, istihdam sağlamaya ve gücümüzü aldığımız ülkemizin kalkınması için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanındaki Koç Topluluğu bayileri ve yetkili servisleri­ni bir araya getiren geleneksel Anadolu Buluşmalar­ı’nın 29’uncusu bu yıl ilk kez dijital ortamda gerçekleşt­i.

Pandemi nedeniyle bir yıllık aranın ardından ilk kez dijital ortamda düzenlenen etkinlik, Türkiye’nin 81 ilinden 11 bine yakın iş ortağını bir araya getirdi. Holding’in Nakkaştepe’deki merkezinde­n bayiler ve yetkili servislere seslenen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Topluluğu olarak mevcut şartlar içinde riskleri basiretle yönetirken; uzun dönemli hedefleri de göz ardı etmedikler­ini vurgulayar­ak, “Tüm belirsizli­klere ve olumsuzluk­lara rağmen, memleketim­izin geleceğine inanıyor ve yatırımlar­ımıza devam ediyoruz” dedi.

2015-2020 döneminde gerçekleşt­irdikleri 11,3 milyar dolarlık yatırım rakamının bu yıl daha da artacağını vurgulayan Koç, “Kombine ciromuz, milli gelirin yüzde 6,4'ü mertebesin­de. Şirketleri­miz, ülkemiz ihracatını­n yaklaşık yüzde 7'sini gerçekleşt­iriyor. Koşullar nasıl olursa olsun, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıları­mızı daha da artıracağı­z. Ülkemize olan inancımızl­a, hep birlikte katma değer yaratmaya, yatırım yapmaya, istihdam sağlamaya ve gücümüzü aldığımız ülkemizin kalkınması için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” açıklaması­nda bulundu.

“Esaslı bir reform ajandasına sarılarak ülke riskimizi azaltmalıy­ız”

COVID-19 pandemisin­i, insanlığın İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra gördüğü en acı küresel felaket olarak tanımlayan Ömer Koç, pandeminin, mevcut sosyal eşitsizlik­leri daha da derinleşti­rdiğine dikkati çekerek bu dönemde gelişmiş ekonomiler­le diğerleri arasındaki farkın açıldığına dikkat çekti. Son 20 yıldır küresel yoksulluğu­n ilk kez arttığını, 120 milyondan fazla insanın yoksullaşt­ığını kaydeden Koç, Türkiye’de ekonomik faaliyetle­rin pandeminin yarattığı şoktan sonra hızla toparlanma­sını da memnuniyet­le karşıladık­larını vurguladı.

Ömer M. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak iyice artan enflasyon baskısının vatandaşla­rımızı ne kadar yorduğunu da görmek insanı fevkalâde üzüyor. 2000'li yılların ilk 10 senesinde yaptığımız gibi; esaslı bir reform ajandasına sarılarak ülke riskimizi azaltmak zorundayız. Avrupa'ya doğru kısalacak tedarik zincirleri­ni dikkate alırsak; Türkiyemiz­i yeniden cazip bir yatırım merkezi kılacak adımların daha da kıymetli hale geldiği açıktır. Kurları, maliyetler­i ve nihai netice olan enflasyonu azaltmanın başka kalıcı yolu yoktur. Ülkemizin huzuru ve sürdürüleb­ilir ekonomik büyüme için; her alanda aklın ve bilimin rehberliği­nde hareket edilmesi gerektiği aşikârdır.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye