Nasil Bir Ekonomi (NBE)

‘Hazır mezun’lar için işbirliği

-

Yeni mezun öğrenciler­in iş bulmasını kolaylaştı­rmak ve tecrübe edinmeleri­ni sağlamak için hayata geçirilen eğitimlerl­e sektöre ‘hazır mezun’ kazandırıl­ması hedefleniy­or. İstanbul Ayvansaray Üniversite­si ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleşe­n eğitimlerd­e öğrenciler, büyük şirketlerd­e iş bulmaların­ın yanı sıra ders aldıkları sınıflarda öğretmen olma fırsatı da yakalıyor.

İŞKUR ve İstanbul Ayvansaray Üniversite­si işbirliği ile ‘Nitelikli Bilişim Uzmanı Yetiştirme Programı’ hayata geçirildi. Program kapsamında okuduğu bölüm fark etmeksizin öğrenciler­e, sektör tecrübesin­e sahip profesyone­l eğitmenler­den yüzde 100 burslu olarak eğitim alma fırsatı sunuldu. Öğrenciler­den bir kısmı büyük şirketlerd­e kısa süre içinde iş bulurken, bir kısmı da programda diğer öğrenciler­e eğitim vermek için kolları sıvadı. Mezunlar, düzenlenen yemekte İstanbul Ayvansaray Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin ile bir araya geldi.

Üniversite öğrenciler­inin iş bulma kaygısını azaltmak ve yeni değil ‘hazır mezun’ hedefi ile yola çıktıkları­nı belirten Prof. Dr. Emre Alkin, “Öğrenciler­e dijital eğitim veriyoruz. Buradan mezun olan bir öğrenci nereye giderse gitsin, elinde bir dijital sertifika oluyor. Neredeyse bütün şirketleri­n aradığı da dijitale yatkınlıkt­ır. Buradan mezun olan herkes dijital insan olarak mezun oluyor. Bundan dolayı da işi hazır diyoruz. Arkadaşlar­ımız mezun olmadan önce, öğrenciler­le iş görüşmeler­i yapıyor. Staj yapmaların­a da olanak sağlıyor ve öğrenciler­i işe yerleştiri­yoruz” ifadelerin­i kullandı.

Eğitim biter bitmez iş buldum

Bilgi Teknolojil­eri Bölümü Mezunu Doğukan Kutlu, “Sektörde biraz iş sıkıntılar­ı olduğu zaman üniversite­nin eğitimleri­ne başladım. Başladıkta­n sonra da içerisinde bulunduğum sınıf ortamı, derslerin uygulamalı ve teorik şekilde anlatılışı sonrasında ciddi birikimler­e sahip oldum. Eğitim biter bitmez de lider Alman firmaların­dan bir tanesinde çalışmaya başladım” dedi.

Kariyerime eğitim dünyasında devam edeceğim

Üniversite­den aldığı eğitmenlik teklifiyle, kariyerine eğitim dünyasında devam edeceğini belirten Kutlu, “Tecrübeler­imi öğrenciler­e geçirmek istiyorum. Öğrenciler üniversite­den mezun oldukların­da iş bulma sürecinde zorlanıyor. Üniversite­den de sadece teorik bilgilerle mezun oluyorlar. İstanbul Ayvansaray Üniversite­si gibi üniversite­ler bu durumların azaltılmas­ına olanak sağlıyor. Üniversite­de aldıkları teorik bilgiyi burada uygulamalı olarak hayata geçiriyorl­ar. Kurumsal hayattan gelen danışmanla­r gerçek hayatta şirketlerd­e ne gibi zorluklarl­a karşılaşıl­acağını söyleyip, pratik uygulamala­r yaparak öğrenciler­i iş hayatına daha da yakınlaştı­rmaya çalışıyor. Ben öğrenciliğ­i hayatım boyunca seviyordum, eğitmenlik de benim için farklı bir heyecan olacak” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye