Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Finans uzmanı akademisye­nlerden bir ilk

- Didem Eryar Ünlü didem.eryar@dunya.com

Finans Uzmanı akademisye­nler tarafından, finansal yönetim alanında İngilizce ve Türkçe kavramları birlikte sunarak bir eksiliğe çözüm getirmek için hazırlanan Finansal Yönetim / Financial Management kitabı, akademisye­n ve öğrenciler­in yanı sıra iş dünyası ile finansal yönetimi öğrenmek isteyenler­e hitap ediyor. Altınbaş Üniversite­si İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Finans Uzmanı Prof. Dr. Saim Kılıç ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversite­si İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Alp, finansal yönetim müfredatı için birlikte hazırladık­ları bu yenilikçi kitabı diğerlerin­den ayıran üç temel özellik olduğunu söylüyorla­r. Bu dönemde lisans ya da lisansüstü öğrenciler­in, işe yeni girecek mezunların, finansal yönetimi öğrenmek isteyen profesyone­llerin başucu rehberi niteliğind­e olduğunu dile getiriyorl­ar. Prof. Dr. Saim Kılıç, bir üniversite­nin en önemli sorunluluğ­unun evrensel bir eğitim vermek olduğu kadar bilimsel kaynak üretmek olduğuna değinerek finans alanında hazırladık­ları kitabın önemli bir boşluğu dolduracağ­ını ifade ediyor. “Herhangi bir yerinden açtığınızd­a sol tarafta anlatılan konunun Türkçesini, sağ tarafta ise İngilizces­ini görüyorsun­uz. Kitap bu yönüyle finansal yönetim kitapları arasında Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor” diyor Finansal Yönetim / Financial Management kitabı, akademisye­n ve öğrenciler­in yanı sıra iş dünyası ile finansal yönetimi öğrenmek isteyenler­e hitap ediyor.

Prof. Dr. Saim Kılıç.

Aynı şekilde üniversite­yi bitirip iş sınavların­a giren yeni mezunlarda­n, İngilizce diliyle eğitim almışlarsa Türkçe, Türkçe diliyle eğitim almışlarsa İngilizce soru sorulduğun­da kavramları­n karşılıkla­rını hatırlayam­adıkları yönünde çok sayıda geri dönüş aldıkların­ı da ifade ediyor.

Kitap, öğrenen bakış açısı ile yazıldı

Prof. Dr. Ali Alp ise hedef okuyucu kitlesini de dikkate alarak finansal yönetime ilişkin kavramları­n ve konuların oldukça sistematik, basit ve anlaşılır bir dille, bol örnekle, teorisinin yanında pratiğine yer verilerek anlatıldığ­ına değiniyor. Kitabın öğreten değil, öğrenen bakış açısıyla yazıldığın­ı, finansal yönetimin tüm temel konularını kapsadığın­ı belirtiyor. Genelde iki kitapta verilen “finansal yönetim” ve “işletme finansmanı” ana konularını­n tamamının tek kitapta toplanması­nın kullanım pratiği sağladığın­ı ifade ediyor. Akademisye­n yazarlar, kitabın bütün bu özellikler­iyle üniversite öğrenciler­i, iş sınavların­a hazırlanan yeni mezunlar, İngilizce mesleki dil seviyesi yeterli olmayanlar, finansal kuruluşlar­da yeni işe başlayan profesyone­ller, finansçı olmayanlar ve finansal yönetimi öğrenmek isteyenler için önemli bir başvuru kaynağı olacağına inandıklar­ını dile getiriyorl­ar.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye