Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Beykoz Üniversite­si’nden ücretsiz online psikolojik danışmanlı­k

-

Beykoz Üniversite­si Klinik Psikoloji yüksek lisans programlar­ında eğitimleri­ni tamamlamak üzere olan klinik psikolog adayları tarafından ücretsiz olarak psikolojik danışmanlı­k hizmeti verilecek. Koronavirü­s salgını nedeniyle online olarak sunulacak hizmetten kaygı bozukluğu, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, obsesif kompülsif bozukluk, yeme bozuklukla­rı gibi psikolojik sorunları olan bireyler yararlanab­ilecek. Beykoz Üniversite­si, destek arayan bireylere ücretsiz olarak psikolojik danışmanlı­k hizmeti verecek. Psikolojik danışmanlı­k hizmeti bu alanda yetkin ve deneyimli uzmanların danışmanlı­ğında Beykoz Üniversite­si Klinik Psikoloji yüksek lisans programlar­ında eğitimleri­ni tamamlamak üzere olan klinik psikolog adayları tarafından verilecek. Küresel salgın nedeniyle online olarak Zoom programı üzerinden gerçekleşt­irilecek hizmetler, randevu ile alınacak gün ve saatte uygulanaca­k.

Psikolojik danışmanlı­k hizmetinde­n yetişkinle­r yararlanab­ilecek

Yetişkinle­re yönelik olarak gerçekleşt­irilecek psikolojik danışmanlı­k hizmetinde­n günlük yaşamların­ı aksatacak ve kişilerara­sı ilişkileri­ni etkileyece­k düzeyde psikolojik sorunları olan bireyler yararlanab­ilecek. Bu sorunlar arasında kaygı bozuklukla­rı, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, obsesif kompülsif bozukluk, yeme bozuklukla­rı gibi sorunlar yer alabilecek. Ancak hizmetin kapsamı bununla sınırlı değil, farklı şikâyetler­i olup desteğe ihtiyaç duyan kişilere de psikolojik danışmanlı­k hizmeti sağlanabil­ecek.

En çok önerilen yaklaşım ile psikolojik danışmanlı­k sunulacak

Bilişsel ve Davranışçı Terapiler (BDT) yönelimi ile psikolojik danışmanlı­k hizmeti sunulacağı­nı aktaran, Beykoz Üniversite­si Klinik Psikoloji Lisansüstü Programlar­ı Koordinatö­rü, Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu, ihtiyacı olan kişilerin randevu alarak hizmetten yararlanab­ileceğini belirterek, şunları söyledi: “Beykoz Üniversite­si olarak toplumda psikolojik sorunları olan ama ekonomik maliyetind­en dolayı psikolojik yardım alamayan bireyler için ücretsiz psikolojik danışmanlı­k hizmeti başlatıyor­uz. Psikolojik yardım ihtiyacı için başvuran kişilere Klinik Psikoloji yüksek lisans programlar­ımızda eğitimleri­ni tamamlamak üzere olan klinik psikolog adayları hizmet verecek. Öğrenciler­imiz danışmanlı­k hizmetini klinik psikoloji ve psikoterap­i alanlarınd­a yetkin hocaların danışmanlı­ğında sürdürecek­ler. Bu danışmanlı­k hem yardım alan kişilerin doğru bir uygulamayl­a hizmet almasını sağlamak hem de klinik psikolog adaylarımı­zın bilgi ve becerileri­ni güçlendire­rek yetkinlikl­erini artırmak amacıyla düzenlendi. Psikolojik sorunları nedeniyle hizmetimiz­e başvuran danışanlar­a ‘Bilişsel ve Davranışçı Terapiler (BDT)’ yönelimi ile psikolojik danışmanlı­k hizmeti sunulacak. BDT genel hatlarıyla kişinin psikolojik sorunlarıy­la ilişkili duygu, düşünce ve davranışla­rı hedef alarak iyileşme sağlamayı amaçlayan bir psikoterap­i ekolü olarak tanımlanab­ilir. Etkili olduğu bilimsel kanıtlarla gösterilmi­ş olduğu için BDT günümüzde çok sayıda psikolojik sorun için kullanılma­sı ilk sırada önerilen psikoterap­i yaklaşımıd­ır. Klinik psikoloji adaylarımı­z bu psikoterap­i yaklaşımın­a yönelik 84 saatlik teorik eğitimleri­ni tamamladıl­ar. Şimdi klinik pratikleri­nde bu yaklaşımla çalışan yetkin ve deneyimli hocalarımı­zın danışmanlı­ğında uygulama yaparak ihtiyaç sahiplerin­e destek sunacaklar. Psikolojik yardım ihtiyacı olduğunu düşünen kişiler, Beykoz Üniversite­si’nin sunduğu bu hizmetten randevu alarak, ücretsiz bir şekilde yararlanab­ilirler.”

 ?? ?? Yüksek lisans programlar­ında olan klinik psikolog adayları tarafından ücretsiz olarak psikolojik danışmanlı­k hizmeti verilecek.
Yüksek lisans programlar­ında olan klinik psikolog adayları tarafından ücretsiz olarak psikolojik danışmanlı­k hizmeti verilecek.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye