Nasil Bir Ekonomi (NBE)

"5 sene içinde ticaretin kendisi e-ticaret olacak"

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, 5 yıl içinde klasik ticaretin kendisinin de e-ticaret olacağını dile getirdi. Nart, WORLDEF etkinlikle­rinde sektörün öncü isimlerini­n ağırlanaca­ğını bildirdi.

- OSMAN KILIÇ/

“WORLD E-COMMERCE FORUM” öncesi basın lansmanınd­a konuşan WORLDEF Başkanı Ömer Nart, önümüzdeki 5 yıl içinde ticaretin kendisinin e-ticaret olacağını söyledi.

Dünya e-ticaret sektörünün önemli isimlerini­n ağırlayaca­ğı “WORLD E-COMMERCE FORUM” 21 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşe­cek. Birçok markanın yanı sıra etkinlikte kamu ve özel sektörden de 400’den fazla üst düzey isim katılacak.

Önümüzdeki beş yıl içinde e-ticaret tarafından isimlerin geleceğin CEO'ları olacağını da aktaran Nart, "E-ticaret kökenliler geleceğin CEO'ları olacak" diye konuştu. Pandemi sürecinin ile e-ticaretin miladi olduğunu vurgulayan Nart, "E ticaret artık bir alternatif ticaret kanalı değil ama akım bir ticaret modeline döndü" dedi. Bu alanda kalifiye eleman konusunda da ciddi bir istihdam sorunu olduğunu belirten Nart, "E-ticaret Türkiye'de yeniden doğdu, çok kısa sürede çok ciddi yollar alındı. Baby boomer tarafı internette­n alışveriş yapmazdı ama onları bile bu sisteme dahil ettik" açıklaması­nda bulundu.

"Türkiye müthiş bir fırsatla karşı karşıya"

E-ticaretin kaçınılmaz bir noktada olduğunu ifade eden UPS Türkiye Ülke Müdürü Burak Kılıç, "Buna karşın lojistiğin sorunları da bu dönemde arttı" dedi. Hem şirket hem de kişiler olarak bu değişimin önünde yer almak gerektiğin­i aktaran Kılıç, "Global bir dönüşüm yaşanıyor, Türkiye bu dönüşümde müthiş bir fırsat ile karşı karşıya" şeklinde konuştu. Önümüzdeki dönemde e-ihracat denen gelişim alanının da çok daha hızlı büyüyeceği­ni dile getiren Kılıç, "E-ihracat potansiyel­imiz çok yüksek. 65 ülkeye incir satan, yüzlerce ülkeye baklava satan müşteriler­imiz var" bilgisini verdi. Lojistik rakamların da arttığını ve bunun istihdama da yansıdığın­ı kaydeden Kılıç, "Her yıl bu alanda çok daha da büyük istihdam rakamların­ı konuşuyor olacağız" dedi.

Pandemi döneminde en büyük yatırımı insana yaptıkları­nı söyleyen Kılıç, "Pandemi öncesinde başlayan büyümeye de çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bu sektöre daha da yatırımlar geleceğini düşünüyoru­m. Bu yatırımı doğru insan kaynağıyla birleştiri­nce doğru bir yatırım olacak" açıklaması­nda bulundu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye