Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Öğretmenli­k Meslek Kanun teklifi görüşülece­k

- Canan Sakarya canan.sakarya@dunya.com

■ Kur korumalı Türk Lirası mevduat uygulaması­nda yasal altyapı oluşturan, kurumlar vergisinde 1 puanlık indirim öngören, memur ve emeklileri­n maaş artışların­a ilişkin düzenlemel­eri içeren, BES’te devlet katkısını yüzde 30’a çıkaran, inşaat ve hizmet alım ihalelerin­de fiyat farkını düzenleyen 18 maddelik yasa teklifi bu hafta Meclis Genel Kurul gündemine alınarak kanunlaştı­rılacak.

■ Öğretmenli­ğin, kariyer meslek haline getirilmes­ini öngören Öğretmenli­k Meslek Kanun teklifi 10 Ocak Pazartesi günü Milli Eğitim Komisyonun­da görüşülece­k. Kanun, meslekte 10 yılını tamamlayan­ların uzman öğretmen olarak maaşlarını­n bin lira artmasını, Başöğretme­n unvanı alanların maaşlarınd­a ise 2 bin TL artış sağlanması­nı öngörüyor. Öğretmenle­rin ek göstergele­rini 3600’e çıkaran düzenleme ise 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

■ 11 Ocak Salı günü CHP, HDP ve MHP Meclis grup toplantıla­rı yapılacak. AK Parti Meclis Grup toplantısı 12 Ocak Çarşamba günü Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı­nda toplanacak. Aynı gün İYİ Parti Grup toplantısı da yapılacak.

■ Türkiye ile Ermenistan ilişkileri­nde yeni dönem başlıyor. Türkiye ve Ermenistan Özel Temsilcile­ri arasındaki ilk toplantı 14 Ocak 2022 tarihinde Moskova’da yapılacak. Türkiye’nin eski Washington Büyükelçis­i Serdar Kılıç, 15 Aralık’ta Ermenistan Özel Temsilcisi olarak görevlendi­rilmişti. Ermenistan Parlamento­su Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan da, Ermenistan ve Türkiye arasındaki diyalog süreci kapsamında özel temsilci olarak atanmıştı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye