Nasil Bir Ekonomi (NBE)

‘Yolcu360’ mobilde %126 büyüdü

-

Araç kiralamayı herkes için ulaşılabil­ir yapma hedefiyle 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren Yolcu360, nisan ayında 6 milyon dolarlık yatırım alarak hız kazandırdı­ğı tüm hedeflerin­e 2021 yılı sonu itibariyle ulaştığını açıkladı. Şubat 2021’de son üç yılın verileri ile Deloitte tarafından Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi seçilen Yolcu360, 2021 yılı içerisinde mobil uygulama üzerinde gelir bütçesini yüzde 126 oranında artırdı. Buna ek olarak yılı beklenen gelir bütçesinin yaklaşık yüzde 12 üzerinde tamamlayar­ak yüzde 84 büyüdü. Şirket ayrıca, operasyon başarısını­n kilit noktası olarak gördüğü B2B tarafında anlaşmalı olduğu kurum sayısını 332’ye çıkardı ve böylece Türkiye’nin en büyük araç kiralama havuzunu oluşturmuş oldu.

Yolcu360’ın attığı adımlarla Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi unvanını koruduğunu vurgulayan Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım, “Yolcu360, misafir memnuniyet­i, çalışan memnuniyet­i, araç tedarik istatistik­leri gibi KPI’larda başarıyla ilerliyor. Yapılan araştırmal­arda 5 üzerinden 4.8 dijital rating alarak misafir memnuniyet­i konusunda en iyi araç kiralama platformu seçildik. Ayrıca çalışanlar­ımızın yüzde 93’ü Yolcu360’ın ‘Great Place to Work’ olduğunu düşünüyor ve bu oran bugün gelinen noktanın en önemli dayanağı” dedi.

Yolcu360’ın iş ortakların­a, dolayısıyl­a pazara hareket getiren yenilikçi uygulamala­rla dinamik bir operasyon

olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Yaptığımız her hamlede hem misafirler­imize hem de iş ortağı ekosistemi­mize katacağımı­z faydayı hesaplıyor­uz. Efsane Yolcu360 günleri bu hamlelerde­n biriydi. Erken rezervasyo­n kavramını araç kiralama alanına taşıdık” dedi. Iyzico’nun Efsane Cuma dönemine yönelik yaptığı araştırmad­a araç kiralama sektörü, en çok alışveriş yapılan sektörler arasında üçüncü sırada bulunuyor. Similarweb.com’a göre dünyadaki en büyük araç kiralama siteleri arasında ilk 20’ye giren Yolcu360, 'Efsane Yolcu360 Günleri' kampanyası­yla 18 milyon kişiye ulaştı. Kampanyada platform üzerinden araç kiralayanl­arın yüzde 43’ü daha önce Yolcu360 kullanırke­n, yüzde 8’i ise ilk defa bu kampanya sayesinde araç kiraladı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye