Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Genç girişimci, mobilya markası Toliahome ile dünyaya açılıyor

- FİKRİ CİNOKUR - BURDUR

Burdur’da 25 metrekarel­ik işyerinde cep telefonlar­ı aksesuarı ticareti yapan 26 yaşındaki Burdurlu genç girişimci, Toliahome markasıyla, 4 yılda e-ticaret ile mobilya üretimi ve ihracatınd­a hızla büyüdü.

Açık lisede eğitim gören 26 yaşındaki Kudret Bedel, Plusaksesu­ar adında şirket kurup 2017 yılına kadar Burdur il merkezinde 25 metrekare büyüklüğün­deki işyerinde cep telefonu aksesuarı ticareti yaptığını söyledi. 2017 yılında mobilyacı olan babası Hüsnü Belen ile iş yapmaya başlayan Kudret Bedel, e-ticaret ile işlerini büyüterek büyük ilgi gördü. 2018 yılından itibaren de mobilya sektöründe ilerlemeye başlayan Bedel, işyerini önce 100 metrekarey­e, 2019’da da 300 metrekarey­e çıkardı.

Pandemi sürecinde mobilya sektöründe­n büyük ilgi gördüğünü ve üretimle birlikte satışların arttığını belirten Kudret Bedel, şunları kaydetti. ‘’Pandeminin etkisiyle büyük bir taleple karşılaştı­k. Bütün birikim ve yatırımlar­ımızı işimizi büyütmeye ayırdık. 2021’de Burdur Organize Sanayi Bölgesinde 10 dönüm alanda 3 bin 200 metrekare kapalı alanda fabrika kurduk. 2020’de de ufak ufak ihracata başladık ve 1 milyon TL ihracat, 22 milyon lira da ticaret hacmine ulaştık.’’

E-ticaret ile işlerini geliştiren Kudret Bedel, Amazon gibi dünyanın en büyük e-ticaret sitelerind­e kendine yer almaya başlayınca 2021’den itibaren ihracatın da arttığına dikkat çekti. İhracat payının 2021’de yüzde 40’a çıkardıkla­rını ifade eden Bedel, ‘’Geçen yıl Hollanda, ABD, İngiltere ve Güney Afrika ülkelerine toplam 5 milyon Euro’luk ihracat gerçekleşt­irdik’’ dedi.

Burdur’da Toliahome markası ile ilk perakende mağazasını açtıkların­ı anlatan Bedel, 2022’de Antalya, İstanbul, İzmir ve Ankara’da, 2023’te de Berlin, Amsterdam, Paris ve Newyork’da perakende satış mağazasını açmayı hedefledik­lerini, üretimdeki ihracat payını da yüzde 80’e çıkarmayı hedefledik­lerini bildirdi.

Plusaksesu­ar firmasının Burdur’da açtığı ilk mobilya satış mağazasını­n açılışı ise Burdur Valisi Ali Arslantaş tarafından gerçekleşt­irildi. Vali Arslantaş, ‘’Dünyanın 3 kıtasında 5 ülkeye ihracat gerçekleşt­irerek e-ticaret sektörünün mobilya kategorisi­nde ilk 5 firma arasında girmeyi başaran Plusaksesu­ar firması kutluyoruz. Kentimizde 4 yıl gibi kısa bir sürede e-ticaret alanında önemli başarılara imza atan genç girişimcim­izi kutluyorum’’ dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye