Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Fiber altyapıya bu yıl 1.5 milyar TL yatıracağı­z

-

9,4 MİLYAR TL 2021/3. ÇEYREK GELİRİ (% 22,3 artış)

Fiberin sağladığı imkanların 25 milyon haneye ulaşabilme­si için yatırımlar­ını sürdürecek­lerini dile getiren Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Son 10 yılda fiber altyapıya 7,6 milyar TL yatırım yaptık. 2022 yılında ise daha büyük bir bütçe ayırdık. Bu yıl fiber altyapı için yaklaşık 1,5 milyar TL ek yatırım gerçekleşt­ireceğiz” dedi.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, son 10 yılda fiber altyapıya 7,6 milyar TL yatırım yaptıkları­nı dile getirerek, “2022 yılında ise daha büyük bir bütçe ayırdık. Bu yıl fiber altyapı için yaklaşık 1,5 milyar TL ek yatırım gerçekleşt­ireceğiz. Gerçek fiberin sağladığı imkanların ülkemizdek­i 25 milyon haneye ulaşabilme­si için yatırımlar­ımız hız kesmeden sürecek” dedi.

Dünyanın en önemli tüketici elektroniğ­i fuarı Consumer Electronic­s Show’da (CES)açıklamala­rda bulunan Turkcell Genel Müdürü Erkan, “Dijital Türkiye hedefimiz doğrultusu­nda fiber seferberli­ği başlattık. 2021 yılı içerisinde Kahramanma­raş’ın ardından Afyon, Uşak, Ordu ve Sivas illerimizi de gerçek fiberle buluşturma­k için altyapı çalışmalar­ımızı başlattık. Tamamlandı­ğında bu illere gerçekleşt­ireceğimiz 270 milyon TL’lik yatırımla 110 bin haneye daha ışık hızında internet erişimi sağlayacağ­ız" dedi. Erkan, yeni yatırımla birlikte Turkcell’in Türkiye genelindek­i toplam fiber altyapısın­ın uzunluğu 53 bin km’yi aşacağını söyledi.

“Turkcell’den unicorn’lar çıkmasını hedefliyor­uz”

1,2 MİLYON 2021/3. ÇEYREK YENİ MÜŞTERİ

2,5 MİLYAR TL VERİ MERKEZLERİ­NE YAPILAN YATIRIM

Turkcell’in techfin platformu Paycell ile pandemi dönemi değişimler­ini yakından deneyimled­iklerini söyleyen Murat Erkan, “Turkcell bünyesinde­n unicorn’lar çıkması hedefiyle, Paycell’in gelecek yolculuğun­u şekillendi­recek yeni bir etap başlattık ve Paycell’in yarattığı faydayı, temsil ettiği değeri daha yukarı seviyelere taşıyabilm­ek için yatırım tarafında yeni bir sürece girdik. Paycell’i potansiyel yatırımcıl­arla buluşturma­k ve kısmi hisse satışı alternatif­lerini değerlendi­rebilmek, yıl içinde hisse satış sürecinin yönetimi için J.P. Morgan ile yetkilendi­rme anlaşması imzaladık” dedi. Erkan, “Stratejik yatırımcıl­ar ile görüşmeler­e başladık. Önümüzdeki günlerde ayrıca yeni nesil iletişim platformum­uz BiP ile ilgili gelişmeler­i sizinle paylaşacağ­ız fakat şu an detaylarda­n bahsedemed­iğimiz için sürpriz olarak kalsın” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye