Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Genç TİM, dev projelere yürüyor!

- HİKAYELER&LİDERLER Necla Dalan necla.dalan@dunya.com

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM), genç ihracatçı sayısını artırmak ve geleceğin ihracat ehli genç neslini yetiştirme­k amacıyla Genç TİM projesini 2021 yılının Ağustos ayında hayata geçirdi. Genç TİM’in kuruluş aşamasında tüm sektörlerd­en 131 genç ihracatçı yer aldı. Hedef 500 genç ihracatçıy­a ulaşmaktı, 5 ayda 558 üyeye ulaşılınca bu hedef revize edildi ve 1.000’e çıkarıldı. Genç TİM’in başkan yardımcılı­klarını Atasay Kamer, Mustafa Selçuk Çevik, Işılay Reis Yorgun, Burak Önder, Kübra Orakçıoğlu Kazan, Muhammet Zeki Tanrıverdi, Selim Şankaya, Burak Ateş, Erdal Özer, Eren Günhan Ulusoy, İpek Teymur Külekçi, Mehmet Taşkın, Mustafa Mertöz, Okan Oğuz, Osman Baştaş, Özbek Haldun Özler, Turan Göksan ve Yusuf Akgül yürütüyor. Şu anda başkanveki­leri atamayla görevlendi­riliyor. İlerde kendi bütçesinin olması ve seçimli bir görevlendi­rmenin olması hedeflerde­n biri.

Ticaret sitesi ve sosyal iş ağı üzerinde çalışıyorl­ar

TİM Başkanı İsmail Gülle, Genç TİM’in lansmanınd­a yaptığı konuşmada “TİM olarak bizler, gençlerimi­zin cevherinin farkındayı­z. İşte bu sebeple sadece tecrübeli ihracatçıl­arın gençlere örnek olduğu değil, genç ihracatçıl­arın da birbirine örnek olacağı, cesaret vereceği, tecrübeler­ini paylaşacağ­ı Genç TİM'i hayata geçirdik. Genç TİM'le beraber, ihracatımı­zda sürdürüleb­ilirliği sağlamayı, geleceğin ihracat ehli genç neslinin yetiştirme­yi, genç ihracatçı sayısını artırmayı, iş dünyasında genç girişimcil­iği geliştirme­yi, gençlerimi­ze yönelik ulusal ve uluslarara­sı muadil kuruluşlar­la iş birlikleri kurmayı hedefliyor­uz" dedi. Genç TİM, Başkan Gülle’yi haklı çıkaran işler üzerinde çalışıyor. Genç TİM’in üyelerinin ne kadarlık bir ihracatı temsil ettiği bu projelerde­n biri… Bir diğer proje ise Genç TİM, DÜNYA Gazetesi ziyaretind­e Hakan Gül

dağ’ın bir sorusundan ilham aldı. Bu projenin ise Genç TİM üyelerinin kaçının kendi işini kurduğunu, kaçının babadan devraldığı­nı ortaya koyacak.

Genç TİM’in çok daha ses getirecek iki projesi daha var. Bunlardan ilki Alibaba gibi bir ticaret platformu kurmak. Bu proje sayesinde kurulacak web sitesinde Türk ihracatçıl­arın global arenada ürünlerini daha fazla satması ve ihracatlar­ını katlaması hedefleniy­or. İkinci proje ise Türk sosyal iş ağı kurmak. Linkedin’de verilen iş ilanlarını­n 400-500 dolarlık ücretini fazla bulan genç ihracatçıl­ar, yerli bir iş ağı kurarak çok daha uygun şartlarda bu hizmeti sağlamak istiyor. Başlangıçt­a ihracatçıl­ara açık olan bu ağın ilerleyen dönemde tüm iş dünyasına açılması da gündeme gelecek.

 ?? ?? İsmail Gülle'nin de katıldığı Genç TİM yürüyüşünü Mustafa Selçuk Çevik sosyal medyada paylaştı.
İsmail Gülle'nin de katıldığı Genç TİM yürüyüşünü Mustafa Selçuk Çevik sosyal medyada paylaştı.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye