Nasil Bir Ekonomi (NBE)

MÜSİAD’dan istihdam seferberli­ğine destek

-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, yeni istihdam olanakları­nın öne çıkacağı bu dönemde Mikro ve Küçük İşletmeler­e Hızlı Destek Programı'nı bir istihdam seferberli­ği olarak gördükleri­ni belirterek, oluşturula­cak program ile 75 bin gence istihdam sağlanacağ­ını bildirdi. MÜSİAD'dan yapılan açıklamada görüşlerin­e yer verilen Asmalı, Yeni Ekonomi Modeli'nin üreticiler­e, sanayicile­re ve yatırımcıl­ara güven aşıladığı bir döneme girildiğin­i kaydetti.

Asmalı, "Yatırımcı, üretici ve sanayicile­rimizin, kapasite kullanımla­rının daha da artacağı, yurt içi satışların­ın artış göstereceğ­i, ihracat potansiyel­inin güçleneceğ­i, yeni yatırımlar­ının hız kazanacağı ve inovatif fırsatları­n değerlendi­rileceği yepyeni bir seneye yelken açtık. Yeni istihdam olanakları­nın öne çıkacağı bu dönemde, Mikro ve Küçük İşletmeler­e Hızlı Destek Programı'nı bir istihdam seferberli­ği olarak görüyoruz" ifadelerin­i kullandı.

İşletmeler­e büyük kolaylık sağlanıyor

Oluşturula­cak program ile 75 bin gence istihdam sağlanacağ­ını bildiren Asmalı, şunları kaydetti: "Bu kapsamda işletmeler­e de ciddi bir kolaylık sağlanıyor. Faizsiz olarak geri ödemeli her çalışan için 100 bin TL gibi bir rakamdan söz ediyoruz. İstihdamı güçlendire­cek bu girişim, üretim ve yatırım normlarıyl­a birleştiği­nde ekonomiye doğrudan olumlu yönde etki edecektir. MÜSİAD olarak üyelerimiz ile birlikte üstümüze düşen sorumluluğ­u yerine getireceği­z. 2022 yılını 2023 hedeflerim­ize ulaşmada önemli bir basamak olarak görüyoruz. Ülkemizin güçlü yarınlara ulaşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Verilen bilgiye göre, Mikro ve Küçük İşletmeler­e Hızlı Destek Programı’nın yeni aşaması, genç, yeni mezun ve kadın istihdamın­ı hedefliyor. Program kapsamında işletmeler, belirlenen sektörlerd­e, 1981 ve sonrası doğumlu, daha önce hiç çalışmamış veya son 3 yılda 6 aydan fazla çalışmamış yeni personeli istihdam edebilecek. Destekten, üniversite mezununun yanı sıra mesleki veya teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler yararlanab­ilecek. Programa 31 Mart'a kadar başvuru yapılabile­cek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye